Cheloo a fost amendat cu 3.000 de lei mai bine de 4 luni după ce a jignit un concurent gay




Rapperul Cheloo a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii cu 3.000 de lei în urma unor declarații jignitoare la adresa unuia dintre concurenții ”X Factor”, emisiune la care acesta participa în calitate de jurat.

CNCD a decis miercuri, 26 martie, ca prin afirmatiile sale "s-a creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa partii reclamate pe considerentul orientarii sexuale a acestuia. Afirmatiile au atins si drepturile minoritatii sexuale din Romania", scrie hotnews.ro.

Sesizarea a fost Asociatia Accept și a vizat jignirile făcute de rapper față de concurentul Paolo Lagana, în cadrul unei ediții din luna noiembrie 2013, pe baza orientării sexuale a acestuia.

"Ai cantat, eu dispretuiesc tot ceea ce esti, ce reprezinti si tara asta te va trimite acasa, cu siguranta."

CNCD a constatat ca declaratiile sunt discriminatorii si ca prin aceste afirmatii "s-a creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa partii reclamate pe considerentul orientarii sexuale a acestuia. Afirmatiile au atins si drepturile minoritatii sexuale din Romania", potrivit unor surse oficiale.

Comentarii Facebook