Sambata 26 Octombrie

Nici Vama Veche nu mai e ce a fost odată! Cât a ajuns să coste un pahar de bere în 2024?


Românii care merg la mare în acest an trebuie să se pregătească să bage adânc mâna în buzunar, deoarece prețurile au crescut la cazări, mâncare și băutură. 

În această vară, totul va fi mai scump pe litoralul românesc, de la cazare, până la băutură, iar cei care deja au ajuns pe plajă au rămas șocați de cât poate să coste un pahar de 250 ml de bere, 

Spre exemplu, în Vama Veche, dacă vrei sa îți potolești setea, trebuie să scoți din buzunar 10 lei, și asta nici nu e atât de speriat, însă dacă acum e așa, nici nu vrem să știm cum va fi în plin sezon estival. 

Și nu doar berea e scumpă pe litoral, mâncarea și cazarea au și ele prețuri exorbitante. Mult mai scumpă decât băutura va fi mâncarea. Felurile de mâncare populare în rândul românilor nu au scăpat nici ele de majorarea prețurilor. De exemplu, clasica hamsie.

În stațiunea Mamaia, o porție de 200 de grame de hamsie cu usturoi este 40 de lei, iar prețul nu diferă prea mult de la stațiune la stațiune. 

Potrivit agențiilor de turism, în Eforie Nord și în Eforie Sud, prețurile sunt accesibile comparativ cu alte stațiuni. La un hotel de patru stele, două persoane pot plăti 1.000 de lei cazare pe o noapte. Mult mai ieftine sunt pensiunile, unde o noapte de cazare pornește de la 400 de lei.

În ciuda prețurilor crescute, hotelierii anunță că aproape toate unitățile de cazare sunt rezervate în totalitate. Asta nu poate decât să-i bucure pe managerii de hotel care au pregătit fel de fel de pachete menite să-i atragă pe turiști.

Comentarii Facebook