Sambata 26 Octombrie

Nici nu o sa-ți vină să crezi că la doar o „aruncătură de băț” de România se află un loc considerat a opta minune a lumii! - FOTO


Te-ai gândit vreodată cum ar fi să ajungi în paradis? Ei bine, acum ai putea avea această ocazie, deoarece la doar o „aruncătură de băț” de România se află un loc considerat a opta minune a lumii și nici nu mai ai nevoie de viză pentru a ajunge aici. 

Este vorba despre Pamukkale, o destinație de vis din Turcia pe care merită să o vizitezi cu prima ocazie ce se ivește, deoarece peisajul de aici este de basm, iar locația face parte din patrimoniul UNESCO. 

Numele destinației înseamnă literal „castel de bumbac”, în limba turcă. Denumirea vine pentru că întreg peisajul este alb, de parcă ar fi făcut din bezele sau vată de zahăr. Farmecul locului este dat nu doar de culoarea care i-a adus și porecla de „raiul alb”, ci și de piscinele albe de calciu, care se găsesc pe partea laterală a unei creste. 

Cum a „prins viață” Pamukkale 

Pamukkale s-a format când un izvor cu un conținut ridicat de bicarbonat de calciu dizolvat a căzut în cascadă peste marginea stâncii, care s-a răcit și s-a întărit lăsând depozite de calciu. Depozitele s-au creat în bazine naturale, rafturi și creste, unde turiștii pot să se scufunde în apa termală.

Zona a început să aibă un real potențial turistic abia după anul 1980, când au apărut și primele hoteluri în zonă. La scurtă vreme după ce industria Horeca a înflorit, UNESCO a inclus cea de-a opta minune a lumii în Patrimoniu Mondial.

Ca urmare, după anul 1990, au fost impuse și restricții asupra mai multor bazine din Turcia. Anumite hoteluri au fost dărâmate, afacerile au fost închise, rămânând un segment mai limitat pentru turism. Vizitatorii au voie să meargă doar pe căile majore, iar o condiție obligatorie este să își scoată încălțămintea pentru a sta pe depozitele de calciu.

Astfel, Pamukkale a primit numele de „a opta minune a lumii”, locul fiind o destinație perfectă de vacanță și chiar dacă nu te vei caza la hotelurile din apropiere și vei alege o altă destinație din Turcia, trebuie să dai totuși o fugă până aici. Categoric nu vei regreta. 

Pamukkale-Turcia-1.jpg

Pamukkale-Turcia-2.jpg

Comentarii Facebook