Clujenii care vor să evadeze în weekendul acesta din agitația orașului pot merge până la Sic, pentru o plimbare în stufăriș.
După ani de promisiuni, Turnului Pompierilor a fost finalizat și deschis publicului.
Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) Cluj a reglementat, pentru prima oară, situația Cheilor Turzii. Române de văzut dacă lucrurile vor fi și respectate.
Prețurile piperate rău la restaurantele din Cluj-Napoca sunt un subiect inepuizabil de discuții pentru locuitorii orașului. Turiștii clujeni, ajunși prin diferite colțuri ale țării, nu ezită să-și împartă impresiile referitor la prețurile de acolo.
Lacul Beliș este frumos și atunci când iarna stă să plece, primăvara încă nu a venit, iar apa este acoperită cu gheață.
Pârtia de la Mărișel a ajutat mai dezvoltarea turismului din Apuseni. Proiectul este deja funcțional de câțiva ani și se dezvoltă tot mai mult.
Băile Someșeni ar trebui să rivalizeze cu marile stațiuni balneare ale Europei sau măcar cu ștrandul Apollo, de la Băile Felix, dar se zbat în ruină.
Mai multe capre negre au fost fotografiate în pădurile Parcului Natural Apuseni și prezentate apoi de administrația parcului.
Tarnița oferă multe locuri superbe, iar unul dintre ele este zona Ijar, cu pitorescul loc de belvedere, plus cascada aflată în apropiere.
Cel mai înalt vârf din România, Moldoveanu, a fost vizibil de la Băișoara.
Locul cu cel mai bun aer din Europa este… în România, în minunații munți din Banat, în Poiana Mărului.
O comună din Ardeal are vizitatori de 100 de ori mai mulți decât locuitori. Este cazul comunei Rimetea, din județul Alba, acolo unde vin anual 100.000 de turiști. Astfel, cei 1.000 de localnici au ajuns să trăiască de pe urma turismului.
Turiștii străini evită litoralul românesc. Cifrele publicate de Direcțiile Județene de Statistică arată că în județul Cluj, de pildă, au ajuns în anul 2022 de peste două ori mai mulți turiști străini decât pe tot litoralul românesc.
Majoritatea celor care doresc să petreacă Paștele aleg și anul acesta zona mănăstirilor din Moldova și Maramureș, dar și stațiunile balneare, susțin operatorii în turism.
Patru opțiuni de vizitat din zona orașului, accesibile ca distanță
Litoralul românesc se pregătește pentru minivacanța de Paște. Câteva zeci de hoteluri vor fi deschise pentru turiști, cu prețuri ce pornesc de la 62 lei pe noapte de persoană.
Cu o suprafață de peste 75.000 ha, Parcul Natural Apuseni este caracterizat de o frumusețe aparte dată de peisajului carstic.
Plănuiești o excursie într-o țară în care nu ai mai fost? Unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a pleca într-o călătorie este să te documentezi despre cultura și obiceiurile țării în care vrei să mergi.
Clădiri vechi de secole, parcuri, străzi şi săli de spectacole complet modernizate. Oradea şi-a schimbat radical faţa în ultimii ani.
Un exemplar spectaculos din specia râs, un animal simbol al României, a fost fiolmat în Parcul Natural Apuseni.
O bibliotecă mobilă a fost montată de ceva vreme în zona Padiş - Glăvoi, din Munţii Apuseni, fiind un perfect refugiu pentru turiștii amatori de drumeții.
O vloggeriță a venit în vizită la Cluj, s-a declarat vrăjită de oraș, dar a spus că nu ar vrea să locuiască aici.
Natura a jucat rolul unui artist extrem de iscusit pe lacul Beliș. Gerul năprasnic a înghețat apa lacului, pe care au apărut desene superbe.
Un zbor va lega Clujul de Constanța, pe durata sezonului estival, dar prețurile nu sunt pentru toți. Vorbim despre un cost mare, echivalentul încă unui sejur în Egipt, Turcia sau Grecia.
Jurnalistul Radio Cluj, Dan Izvoreanu, un mare iubitor al ieșirilor în natură, a realizat o serie de fotografii senzaționale cu orașul văzut de pe unul dintre dealurile Clujului.
Mai mulți cerbi tineri au fost surprinși în Parcul Natural Apuseni, în timp ce se zbenguiau prin zăpadă.
Doi lupi magnifici au fost filmați de camerele de monitorizare din Parcul Național Apuseni.
Celebrele porții de ”pită cu unsoare și ceapă” lansate după Revoluție de Music Pub au făcut furori la acele vremuri, fiind mâncarea studenților.
Mai mulți fotografi au vrut să profite de frumusețea vârfului Vlădeasa și s-au aventurat la -25 de grade Celsius, pe culmi.
Proiectul de realizare a unor piste de biciclete între Bihor, Alba şi Cluj, cu o lungime de 227 km, a fost aprobat de Consiliul Judeţean Bihor în şedinţa ordinară de miercuri.