Circulația rutieră pe Transfăgărășan se închide sâmbătă, 7 septembrie, în intervalul orar 07.00 - 18.00, pentru organizarea competiției de triatlon „Transfier 2024”.
La doar câțiva kilometri de Cluj, în județul Sălaj, se află o adevărată bijuterie arhitecturală.
Pitorescul oraș Zlatna din inima Munților Apuseni s-a dezvoltat ca un centru minier important al Transilvaniei. Încă din antichitate, locuitorii orașului își câștigau existența din exploatarea zăcămintelor aurifere.
Septembrie devine tot mai mult o lună de vacanță, devenind a treia perioadă preferată de concedii pentru români, depășind astfel luna iunie.
Puțini știu că în urmă cu 72 de ani orașul Ștei din județul Bihor nici măcar nu exista. Era numai un sat cu aproximativ 200 de locuitori.
Primul pui de zebră născut în captivitate la Grădina Zoologică din Brașov poate fi vizitat.
Istoria satului Sâncraiu începe de demult, în anul 1288 când a fost atestat documentar pentru prima dată.
Încărcat de istorie și cu un farmec aparte, Biertan este vizitat anual de mii de de turiști.
Turnul Pompierilor se închide temporar pentru lucrări de mentenanță. Turiștii nu vor putea vizita monumentul istoric până în data de 23 septembrie.
Transapuseana, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România și cel mai scump drum județean din țară, a fost finalizat.
Un ardelean a avut parte de o experiență extrem de neplăcută, după ce a rezervat și a plătit în avans pentru un apartament în Istanbul, Turcia.
Ambasadoarea Kathleen Kavalec și soțul ei, diplomatul Mark Taplin, au parcurs timp de trei zile o porțiune a impresionantului traseu Via Transilvanica.
Deși pasagerii nu își dau seama, primul lucru pe care stewardesele îl observă la începutul îmbarcării nu este biletul sau bagajul de mână.
Conacul Goga va fi deschis vizitatorilor după lăsarea serii, cu ocazia „Nopții Muzeelor la Sate”. Castelul din Ciucea oferă acces gratuit și un program artistic special.
Deși sezonul estival se apropie de final, plajele de pe litoralul românesc sunt în continuare arhipline.
Plajele de pe litoralul Mării Negre pot fi pentru mulți români prea scumpe, supraaglomerate sau pur și simplu prea departe.
Turiștii care au visat întotdeauna la un safari printre animale sălbatice pot să aibă această experiență și în România, pe Transfăgărășan.
Deși Clujul este plin de oportunități și atracții, există locuri în lume pe care puțini clujeni le cunosc, dar care ar putea deveni rapid favoritele lor de vacanță. Un astfel de loc este Paros, o insulă grecească fermecătoare din Marea Egee
Turiştii se pot caza în hotelurile din staţiunile autohtone de la Marea Neagră, în perioada 1 - 30 septembrie.
România continuă să fie o destinație de top pentru city break-uri, oferind o varietate de orașe care îmbină tradiția cu modernitatea. Pentru cei care își doresc o escapadă de weekend, iată câteva dintre cele mai apreciate destinații urbane din țară.
În inima Munților Apuseni, pe teritoriul comunei Poșaga, județul Alba, se ascunde una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din România: Scărița Belioara.
În zonele montane înalte, vremea se poate schimba brusc, iar prognoza se poate înrăutăţi frecvrent!
Via Transilvanica, destinația inclusă recent pe lista celor mai frumoase 100 de locuri din lume, a avut parte de o expunere impresionantă.
Dacă vreți să mergeți într-o drumeție de o zi în care să vă încărcați bateriile, atunci cătunul Cătunul Casă de Piatră, care aparține de comuna Arieșeni din județul Alba este un loc numai bun unde să poposiți pentru câteva ore.
Le aducem aminte pasionaților de munte că vara încă nu s-a încheiat și mai sunt multe locuri care merită vizitate.
Împachetează-ți curiozitatea și pregătește-te pentru o călătorie în timp în satul Bologa, un loc care pare desprins din basmele medievale și istoria romană! Aici, fiecare colț ascunde o poveste fascinantă și fiecare piatră are o istorie de spus
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Strei, în vecinătatea orașului Călan, reprezintă unul dintre cele mai vechi monumente din Hunedoara și din țară.
Ardealul, cu istoria și patrimoniul său bogat, găzduiește câteva cetăți medievale fascinante care merită explorate.
Rămas aproape pustiu, într-un ținut superb, satul Tomnatec din Hunedoara ar putea renaște.
Saklikent, cel mai mare canion din Turcia, se întinde pe aproximativ 18 kilometri și are pereți ce ajung până la 300 de metri înălțime.