Sambata 26 Octombrie

„Ziua Părinţilor de Îngeri” va fi instituită începând de anul acesta. Părinții vor beneficia de ședințe gratuite la psiholog timp de 6 luni


Părinții care au pierdut un copil vor avea parte de consiliere psihologică gratuită timp de jumătate de an, potrivit unei noi legi promulgate miercuri de președintele Klaus Iohannis.

Noua Lege prevede și introducerea ,,Zilei Părinților de Îngeri” care va fi marcată începând de anul acesta, pe data de 15 octombrie, potrivit agrepres.ro.

Actul normativ menționează că părinții care au pierdut un copil, fie el în timpul sarcinii, la naștere sau pâna vârsta de 18 ani, pot beneficia de zece şedinţe de consiliere psihologică gratuite, pe o perioadă de şase luni.

Legea stipulează și faptul că toți părinții care au trecut prin acest eveniment traumatic vor avea acces la terapie, indiferent de calitatea lor de asigurat.

Ședințele de terapie vor fi decontate din bugetul de stat alocat Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială şi agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene.


Comentarii Facebook