Echipa de rugby CS Mănăștur vizitată de ambasadorul Franţei. La echipă joacă mulți studenți francezi - FOTO

 

Rugbiștii clujeni s-au întâlnit cu ambasadorul Franței în România, Excelenţa Sa Dl Philippe Gustin.

 

La iniţiativa Centrului Cultural Francez din Cluj-Napoca şi a oficialilor echipei de rugby ”U” Cluj, ambasadorul Franţei a avut o întâlnire oficială cu reprezentanţii echipei universitare şi ai CS Mănăştur. Este vorba de nou înfiinţata echipă de rugby tineret a clubului ”U” Cluj, alcătuită preponderent din studenţi francezi. 

 

Căpitanul acesteia, Felix Benard a fost ghidul delegaţiei diplomatice, alături de care a făcut un tur al stadionului Cluj Arena, gazda meciurilor echipei universitare în SuperLiga CEC Bank. 

 

Întâlnirea s-a încheiat cu un eveniment informal, căruia căpitanii celor echipe, Cristian Podea (”U” Cluj) şi Felix Benard (CS Mănăştur) i-au oferit ambasadorului Philippe Gustin produse promoţionale cu însemnele echipei de rugby ”U”, în semn de apreciere pentru colaborarea dintre Centrul Cultural Francez şi gruparea universitară. 

 

 

A fost o mare plăcere să întâlnesc echipa francofonă de rugby de la Cluj, reflectare a prieteniei între ţările noastre. Clubul Universitatea Cluj poartă cu sine valorile angajamentului şi ale solidarităţii, atât de dragi frumosului sport care este rugby-ul. În calitate de Ambasador al Franţei, este o adevărată satisfacţie să văd implicarea tinerilor studenţi francezi în această comunitate sportivă. În fine, vizita pe stadionul Cluj Arena, reuşită arhitecturală, a confirmat încă o dată dinamismul sportiv şi cultural al acestui oraş”, a declarat, la finalul vizitei, Excelenţa Sa Dl. Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei în România.

 

”U” Cluj vrea victorie la rugby în meciul cu Dinamo, derby-ul tuturor timpurilor - FOTO

 

Nu trebuie să uităm că rugby-ul a fost adus în România de studenţii francezi, iar legăturile dintre România şi Franţa au fost foarte bune. Există şi o strânsă legătură între echipele noastre, ”U” şi CS Mănăştur şi Centrul Cultural Francez, o legătură pe care suntem mândri că am reuşit să o stabilim şi sunt convins că va aduce beneficii pentru toate părţile implicate. A fost o întâlnire amicală, în care am discutat despre sport în general şi rugby în particular, dar şi despre alte aspecte ce ţin de această colaborare”, a completat Lorin Cantor, managerul executiv al echipei de rugby ”U” Cluj. 

Comentarii Facebook