„U” Cluj - Poli Iași, 16:45, pe Cluj Arena. Ovidiu Sabău nu mai vrea pași greșiți: „Trebuie să găsim soluții, nu vinovați”


Politehnica Iași sosește pe Cluj Arena cu ocazia etapei a șasea din play-out. Partida are loc miercuri, de la ora 16:45. 

Înaintea acestui duel, ”U Cluj” ocupă locul patru, în play-out-ul SuperLigii, cu 26 de puncte, în timp ce Poli Iași este pe locul șapte, cu 21 de puncte.

„U Cluj” revine pe teren propriu, după o săptămână petrecută la Galați, unde a fost eliminată din Cupa României și a fost învinsă în campionat, de trupa lui Dorinel Munteanu. Cei de la ”Șepcile roșii” au avut prestații modeste în ambele partide, cu Oțelul Galați, pe care le-a pierdut la limită, scor 1-2, respectiv 0-1.

Moralul este puțin zdruncinat printre „studenții” clujeni, deoarece înaintea acestor două înfrângeri, ”U” Cluj pierduse pe teren propriu cu Petrolul.

„Nu e ușor, nu am mai trecut printr-o astfel de situație. E clar că lipsește încrederea, primim goluri din ocazii foarte puține ale adversarilor. E o lipsă totală de încredere. Am fost acolo sus pentru play-off, am pierdut acel moment, după care posibilitatea de a juca o finală. Din antrenor apreciat ești un nimeni, din jucători apreciați au ajuns foarte slabi.

Depinde de noi cum vom reacționa, le dăm dreptate sau revenim și devenim acea echipă care a făcut lumea să spere. E o perioadă foarte grea, dar nu trebuie să cedăm. Nu se pune problema să retrogradăm sau să ajungem să jucăm baraj. Am în continuare încredere în jucători. La mine nu se pune problema de susținere, echipa are nevoie.

La mine, dacă se găsesc soluții mai bune, sunt dispus să plec și să vin cu bani de acasă pentru a ajuta echipa. Am încredere în mine, în ce am lucrat. Încerc să îi adun pe jucători, țin foarte mult la ei. Eu nu am rețele sociale și probabil sunt multe lucruri care circulă. Ei trebuie să se desprindă de acele lucruri, să vadă lucrurile extraordinare pe care le-au făcut.

Știm ce ne lipsește în momentul de față, încrederea. Mai avem 4 meciuri și trebuie să-i câștig pe toți. La sfârșitul campionatului vom vedea unde s-a greșit și vom vedea ce avem de făcut pentru ca această echipă să facă pasul spre performanță. Eu nu voi mai accepta să mă lupt la retrogradare. E clar că la anul trebuie să arate altfel lucrurile.

Eu nu voi mai face această meserie pentru a mă lupta la retrogradare. Încă sunt șanse pentru locul 7. Dacă știu că lumea e nemulțumită am forță să lupt, să nu le dau dreptate. La fel ar trebuie să gândească și jucătorii. Trebuie să găsim soluții, nu vinovați. Ei trebuie să se gândească să sunt plătiți la zi, au liniște, fac ceea ce le place. Sunt atâția oamenii care nu au ce pune pe masă, nu au unde să stea. Trebuie să aibă entuziasm, să se bucure”, a declarat Ovidiu Sabău, la conferința de presă premergătoare meciului. 

Comentarii Facebook