Ioan Ovidiu Sabău e pregătit să plece de la U Cluj. Ce a declarat antrenorul după eșecurile din ultima vreme


Ioan Ovidiu Sabău (56 de ani) a declarat că a gata să plece de la Universitatea Cluj, dacă șefii vor să îl schimbe.

Echipa a ratat finala Cupei României, în meciul cu Oțelul Galați, iar apoi a pierdut și meciul din campionat, tot cu aceeași echipă. U Cluj va juca următorul meci cu Politehnica Iași, iar păartida ar putea să îi fie fatală lui Sabău, care nu-i mai poate mobiliza pe jucători.

Dacă se găsesc soluții mai bune și au alte variante mai bune, sunt dispus să plec și chiar să vin cu bani de acasă să ajut echipa. Aici nu punem sub semnul întrebării ”Pleacă Sabău sau nu pleacă”.

Am încredere în mine, în tot ceea ce am lucrat, nu m-am schimbat, am aceleași principii. Încerc să-i adun pe jucători, să le dau încredere. Țin foarte mult la ei, trebuie să găsesc acele cuvinte care să le dea curaj pentru o nouă victorie.

Nu o să mai accept și nu o să mă mai mulțumesc să mă lupt la retrogradare. Mai bine nu mai fac această meserie. Este clar că la anul lucrurile altfel trebuie să arate”, a spus antrenorul clujenilor. Acesta a spus în permanență că obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare, iar acum pare că a schimbat placa, semn că sunt tensiuni în echipă.

E o lipsă totală de încredere, în momentul de față. Am fost acolo sus, pentru play-off, am pierdut acel moment. Apoi am irosit posibilitatea să jucăm o finală. La fel, am pierdut. Și, îți pierzi încrederea, ăsta e adevărul.

Din antrenor apreciat, respectat, ești un nimeni acum! Din jucători apreciați, respectați, încurajați tot timpul, acum sunt jucători foarte slabi... Sper să revenim echipa ce a câștigat respectul oamenilor. Depinde de noi cum vom reacționa.

E o perioadă foarte grea, dar nu trebuie să cedăm. Am mare încredere că nu se pune problema să retrogradăm sau să ajungem să jucăm baraj! Am încredere în jucători. E o situație grea, avem sprijinul conducerii, al diverșilor oameni, care ne trimit mesaje de încurajare. Cum sunt și oameni care ne denigrează, e o realitate pe care trebuie s-o acceptăm”, a mai precizat Ioan Ovidiu Sabău.

Comentarii Facebook