Revoltați de prețurile „nebune” din oraș, clujenii merg în județele vecine pentru anumite servicii: „Merg pentru a beneficia de prețuri decente”


Un fenomen ciudat a luat amploare în Cluj-Napoca din cauza prețurilor extrem de mari la servicii. Oamenii zic că atunci când au ocazia, preferă să meargă la un salon sau poate la o croitorie, în județele vecine. Creșterea constantă a costurilor vieții în municipiu i-a forțat pe oameni să caute soluții ingenioase la problemele de zi cu zi.

„Am descoperit de curând că mai multe persoane din viața mea merg în Alba Iulia pentru a beneficia de anumite servicii la prețuri decente și să evite unele aberații din Cluj (tratamente la diverse saloane, croitor, mobilă, ș.a.). Întrebarea mea este, aveți ceva recomandări de genul? Un serviciu pe care îl faceți regulat în alt oraș pentru a evita nebunia din Cluj? Mă interesează în general, nu caut ceva specific”, a transmis o clujeancă pe platforma de socializare Reddit.

Situația a fost confirmată și de alții:

„Nu știu dacă neapărat regulat, dar facem chestii din astea cu anumite lucruri, dar norocul e că părinții soțului stau undeva mai spre Târgul Mureș dar tot cam 1 h jumate facem până acolo și da, acolo ducem chestii la croitorie, mergem la vulcanizare, am făcut mobilă la comandă, cumpărăm produse locale mult mai ieftine decât în Cluj, inclusiv de la cofetărie. De tratamente și unghii nu pot să te sfătuiesc pentru că am renunțat la unghiile semi de cel puțin doi ani, nu mă vopsesc și nu merg la tratamente. Oricum mai știu oameni care atunci când merg la părinți/rude mai fac astfel de comisoane”;

„Merg la mecanic în Dej. Dau pe drum, manoperă și piese mai puțin decât aș da în Cluj doar pe manoperă”;

„La meșteri am văzut treaba asta: Un amic a cumpărat un apartament de 2 camere de la dezvoltator, practic nici prize nu a avut. A vorbit cu echipe de meșteri cât îl costă să îl facă, tot erau niște sume aberante. A contactat o echipa de meșteri din Zalău și ei au locuit în apartamentul nou și în primele zile la chiria prietenului meu până au făcut tot apartamentul (2-3 săptămâni). Asta e un caz mai rar așa investiție, să outsource-uiesti serviciile dar există”.

Comentarii Facebook