Neluțu Sabău, concluzii după eșecurile din ultima perioadă ale Universității Cluj: „Primim goluri din ocazii foarte puține ale adversarilor”


După succesul de sâmbătă, cu FC Voluntari, Politehnica Iași este plină de optimism înaintea duelului cu Universitatea, de la Cluj. La polul opus, Ovidiu Sabău nu este mulțumit de prestația echipei din ultima perioadă, având în vedere că a pierdut calificarea în finala Cupei României și a pierdut al doilea meci consecutiv în Superliga.

Cu toate acestea, antrenorul spune că de vină ar fi „lipsa de încredere a jucătorilor” săi. 

„Nu e ușor, nu am mai trecut printr-o astfel de situație. E clar că lipsește încrederea, primim goluri din ocazii foarte puține ale adversarilor. E o lipsă totală de încredere. Am fost acolo sus pentru play-off, am pierdut acel moment, după care posibilitatea de a juca o finală. Din antrenor apreciat ești un nimeni, din jucători apreciați au ajuns foarte slabi.

Depinde de noi cum vom reacționa, le dăm dreptate sau revenim și devenim acea echipă care a făcut lumea să spere. E o perioadă foarte greu, dar nu trebuie să cedăm. Nu se pune problema să retrogradăm sau să ajungem să jucăm baraj. Am în continuare încredere în jucători. La mine nu se pune problema de susținere, echipa are nevoie.

La mine, dacă se găsesc soluții mai bune, sunt dispus să plec și să vin cu bani de acasă pentru a ajuta echipa. Am încredere în mine, în ce am lucrat. Încerc să îi adun pe jucători, țin foarte mult la ei. Eu nu am rețele sociale și probabil sunt multe lucruri care circulă. Ei trebuie să se desprindă de acele lucruri, să vadă lucrurile extraordinare pe care le-au făcut.

Știm ce ne lipsește în momentul de față, încrederea. Mai avem 4 meciuri și trebuie să-i câștig pe toți. La sfârșitul campionatului vom vedea unde s-a greșit și vom vedea ce avem de făcut pentru ca această echipă să facă pasul spre performanță. Eu nu o să mai accept să mă lupt la retrogradare. E clar că la anul trebuie să arate altfel lucrurile.

Eu nu voi mai face această meserie pentru a mă lupta la retrogradare. Încă sunt șanse pentru locul 7. Dacă știu că lumea e nemulțumită am forță să lupt, să nu le dau dreptate. La fel ar trebuie să gândească și jucătorii. Trebuie să găsim soluții, nu vinovați. Ei trebuie să se gândească să sunt plătiți la zi, au liniște, fac ceea ce le place. Sunt atâția oamenii care nu au ce pune pe masă, nu au unde să stea. Trebuie să aibă entuziasm, să se bucure", a declarat antrenorul Universității Cluj, la conferința de presă premergătoare meciului cu Politehnica Iași. 

Meciul de fotbal Universitatea Cluj - Politehnica Iași va avea loc miercuri, 24 aprilie 2024, în etapa a 6-a din Superliga României (play-out), pe stadionul "Cluj Arena" din Cluj Napoca, de la ora 16:45.

Comentarii Facebook