Duminica 29 Ianuarie

U Cluj a pierdut la MASA VERDE meciul cu Concordia

 

FRF a stabilit că meciul U Cluj - Concordiei Chiajna, terminat cu scorul 1-1, să fie pierdu de Universitatea Cluj la masa verde, pentru că Marius Martac nu avea dreptul să joace.

 

Comisia de recurs a FRF a dat dreptate Concordiei Chiajna, care a contestat dreptul de joc al lui Marius Martac, transferat temporar de Oţelul Larisa la Corona Braşov pentru perioada 07.08.2013 - 30.06.2014, dar acesta şi-a încheiat contractul cu braşovenii înainte de expirarea termenului pentru transferul temporar şi a semnat cu Universitatea. Departamentul Competiţii al LPF a dat inițial dreptatea Universităţii, scrie prosport.ro. 

 

Jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar. În cazul de faţă, fotbalistul a ales să încheie un contract cu un nou club. Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Marius Martac are drept de joc pentru Campionatul Naţional”, a scris LPF din 13 martie.

 

Chiajna a contestat la recurs  legitimarea lui Martac şi nu dreptul său de joc, iar Federaţia le-a dat dreptate. U Cluj pierde trei puncte și ajunge pe locul 12, cu 32 de puncte, cu două mai multe decât FC Braşov, clasată pe ultimul loc retrogradabil.

 

Poziția U Cluj:

 

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a desfiinţat, în această seară, decizia dată de Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) în cazul Marius Martac, şi a dat câştig de cauză clubului Concordia Chiajna. Ilfovenii au contestat dreptul de joc al fotbalistului nostru, înaintea partidei directe, încheiate la egalitate, 1-1. 

 

În urma deciziei Comisiei de Recurs, jocul va fi omologat cu scorul de 0-3 la "masa verde", pentru echipa din Chiajna, astfel că Universitatea pierde un punct şi ajunge la un total de 32.

 

Am luat act de decizia Comisiei de Recurs, iar până vineri aşteptăm motivarea, pentru a decide exact paşii pe care-i vom urma în recuperarea punctului obţinut de echipa noastră pe teren. Dreptatea este de partea noastră, mai ales că Liga Profesionistă de Fotbal ne-a înştiinţat oficial că, din punctul de vedere al regulamentului, legitimarea lui Marius Martac este valabilă”, a spus Vlad Munteanu, administratorul special al clubului nostru.

 

Liga Profesionistă de Fotbal, prin avocatul Paul Alexandru Mincu, din cadrul Departamentului de Competiţii, a informat U Cluj că transferul fundaşului dreapta  este efectuat conform regulamentelor în vigoare. 

 

Jucătorul fusese transferat temporar de la clubul Oţelul Larisa la clubul Corona 2010 Braşov, pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014. Prin hotărârea irevocabilă nr. 10 din 29.01.2014, pronunţată în dosar, comisia cu atribuţii jurisdicţionale a constatat încetarea raporturilor contractual între Martac Marius Mădălin şi Corona 2010 Braşov. Fiind liber de contract, jucătorul a beneficat de dispoziţiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi cărora: În situaţia unui transfer temporar, în cazul în care contractul cu clubul cesionar încetează înaintea transferului temporar, jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar. (…) În opinia noastră, este evident că opţiunea privind întoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club până la împlinirea perioadei iniţiale a transferului temporar aparţine jucătorului (…) În cazul de faţă, fotbalistul a ales să ncheie un contract cu un nou club astfel că o eventuală solicitare pentru revenirea jucătorului este ireleventă şi nu poate suprima dreptul de opţiune al jucătorului. (…) Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Martac Marius Mădălin are drept de joc pentru Campionatul Naţional”, se arată în răspunsul primit de la LPF.   

Comentarii Facebook