Sfaturi pentru pariuri responsabile pe mobil. Vezi cum să te ferești de dependența de pariuri

Sfaturi pentru pariuri responsabile pe mobil


Parierea responsabilă este cea mai importantă grijă în ceea ce privește jocurile de noroc. De aceea, nu există un număr limită de articole, studii și instrumente când vine vorba despre acest subiect.

Deși dependența de jocuri de noroc se manifestă la un procent foarte mic, aceasta există. De aceea, subiectul trebuie tratat cu seriozitate. Legile din țara noastră obligă agențiile să aibă tot felul de instrumente de limitare a depunerilor și a sesiunilor de joc. Bineînțeles, chiar și cuaceste limite, poți profita din plin de orice bonus la depunere.

De asemenea, există numeroase organizații care se ocupă cu acest subiect. Organizațiile sunt în strânsă legătură cu platformele de pariuri/jocuri de casino. Aceste legături și instrumente de joc responsabil sunt foarte importante, mai ales că poți să joci la pariuri chiar de pe mobil. Hai să-ți arătăm, în acest articol, câte ceva despre dependența de jocuri și cum obții ajutor. Îți mai oferim și sfaturi pentru joc responsabil.

Dependența de pariuri

Pariurile implică un risc, ceea ce creează adrenalină. Totodată, și mirajul câștigurilor (și bineînțeles, câștigurile) aduc entuziasm. Jocurile de noroc generează aceleași stări ca mâncatul desertului preferat sau chiar consumului de droguri. Crește nivelul de dopamină, numit și hormonul fericirii.

Creșterea nivelului de dopamină, folosind pariurile, nu este un lucru rău în esență. Este un mod de recreere pe care foarte mulți îl folosesc. Problemele intervin atunci când o persoană abuzează de pariuri în căutarea senzațiilor plăcute pe care le implică această creștere a dopaminei.

Gamblingul va deveni astfel o corvoadă și din dorința să a-și aduce și mai multă adrenalină și entuziasm, jucătorul va crește și mizele. Cu cât este riscul mai mare, cu atât senzațiile vor fi mai tari. Dar o persoană ajunsă într-un asemenea punct va începe să piardă bani. Iar din dorința de a-i recupera, va paria și mai mult și va intra astfel într-un cerc din care nu poate ieși.

Pariurile nu mai sunt o simplă activitate de recreere, ci un viciu care afectează persoana și pe cei din jur. Dar din fericire, există numeroase moduri în care pariorii pot obține ajutor.


Cum poți avea parte de ajutor?


Dacă te confrunți cu o asemenea problemă, intră pe www.jocresponsabil.ro. Această platformă este bine pusă la punct și ai la dispoziție orice:

● Autotestare: chestionar prin care vezi dacă te confrunți cu o adicție de jocuri de noroc.

● Helpline gratuit: poți vorbi gratuit cu un psiholog specializat în dependența de jocuri de noroc. Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul de telefon 0800.800.099. Este un serviciu disponibil 24/7.

● Vorbește pe chat: dacă nu vrei să vorbești prin telefon, poți comunica prin serviciul de chat. Și acest canal de comunicare este deschis non-stop și este gratuit.

● Folosește adresa de email: scrie un email la adresa contact@jocresponsabil.ro.

● Autoexcludere: platforma oferă și câteva informații despre acest proces. Dar cererea de autoexcludere trebuie făcută la organizatorul de jocuri de noroc la care ai cont. Poți intra direct de pe mobil, iar toate platformele de pariuri au și o secțiune de joc responsabil. Una dintre opțiuni este autoexcluderea, care reprezintă o pauză de la jocuri.

Pe o perioadă determinată, nu vei mai avea acces la contul tău și nici nu vei mai primi materiale promoționale.

Sfaturi pentru a juca responsabil

Ca să previi neplăcerile legate de dependența de jocuri, este important să ai în vedere câteva lucruri. Iată care sunt sfaturile pe care ți le oferim:

● Pariază numai în limita bugetului tău și nu folosi fondurile dedicate altor cheltuieli pentru pariuri.

● Nu împrumuta bani ca să te joci la pariuri.

● Nu folosi telefonul la serviciu ca să pui pariuri. O poți face după program, în tihnă și în timpul tău liber.

● Nu paria atunci când nu ai o stare de spirit bună sau atunci când ești sub influența alcoolului.

● Folosește instrumentele de joc responsabil ale platformelor, precum limitele de depunere și de timp.

● Acordă timp și altor activități, precum întâlnirea cu prietenii și petrecerea timpului în familie.

● Nu uita că pariurile sunt pentru divertisment și nu reprezintă o sursă stabilă de venit.

● Nu paria mize mari ca să crești adrenalina în mod artificial.

● Evaluează-ți comportamentul în mod periodic cu ajutorul chestionarelor de autotestare.

● Apelează la un psiholog dacă întâmpini probleme. Închiderea unui cont pe o platformă nu te ajută pe termen lung, pentru că dependența de pariuri va rămâne. Îți poți face oricând un alt cont, la o altă agenție de pariuri.


Concluzii

Pariurile pe mobil sunt foarte simple, dar în același timp, pentru unii, reprezintă un pericol mai mare. Ai telefonul cu tine aproape oriunde, deci va exista mereu tentația să joci. Este necesar să faci față acestei tentații și să dedici timp și altor activități. Totodată, ține minte că pariurile sunt doar în scop recreativ, un simplu hobby. Nu înlocuiesc un loc de muncă, acolo unde ai un venit stabil.

Comentarii Facebook