Dieta cu pepene: Rețete răcoritoare care te ajută să slăbești


Pepenele este unul dintre cele mai apreciate fructe ale sezonului estival pentru gustul său dulce și răcoritor, dar și pentru beneficiile sale asupra sănătății organismului. Mai mult, încorporat în meniul zilnic, pepenele te ajută foarte mult și în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Iată cele mai răcoritoare rețete de vară cu pepene:

1. Supa racoritoare de pepene

Supa de pepene este, de fapt, un cocktail de vitamine, minerale si substante nutritive, la care se adauga ingrediente active care accelereaza metabolismul si curma pofta de mancare.


Ingrediente

- 4 cani de pepene taiat in cubulete
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- cateva frunze de menta

Mod de preparare

Mixeaza pepenele in robot sau cu ajutorul unui blender vertical, adauga sucul de lamaie si asaza supa in frigider pentru 2 ore. Cand o consumi, presara frunze de menta deasupra. Aceasta supa de pepene poate fi consumata la masa de pranz sau la cina. Are foarte putine calorii, insa este incredibil de satioasa.

2. Supa gazpacho de pepene

Spre deosebire de supa anterioara, care este cea mai simpla din lume, acum iti propunem o supa gazpacho, care contine, pe langa pepene, si alte ingrediente care topesc grasimile.

Ingrediente

- 4 cani de pepene taiat cubulete
- 2 rosii medii taiate in cubulete
- 1 castravete mediu fara seminte
- 1/2 ardei gras verde taiat marunt
- 4 linguri porumb fiert
- 1/4 ceapa rosie taiata fin
- 1/2 lingurita ghimbir dat pe razatoare
- 2 linguri de suc de lamaie
- cateva rondele de ardei iute
- verdeturi pentru garnisire
- piper

Mod de preparare

Mixeaza in robot 3 cani de pepene si toarna piureul obtinut intr-un bol mare. Adauga 1 cana de pepene taiat cubulete, castravetele, ardeiul gras, porumbul fiert, ceapa si ghimbirul. La final, adauga sucul de lamaie, piperul si rondelele de ardei iute. Pune supa gazpacho de pepene in frigider pentru 2 ore.

Citește mai multe pe ele.ro

Comentarii Facebook