O clădire din centrul Clujului, adăpost pentru oamenii fără locuință: ,,Au forțat intrarea/ Tulbură liniștea și își fac nevoile în curtea imobilului’’


În Cluj-Napoca numărul persoanelor care ajung pe străzi este în creștere. 

Prețurile exorbitante ale chiriilor, și evenimente neprevăzute din viață fac ca tot mai mulți oameni să nu mai aibă un loc de locuit.

Deși persoanele fără adăpost pot apela la adăpostul Primăriei, unii își găsesc refugiul sub balcoanele oamenilor, în tufișuri sau în case unde nu locuiește nimeni.

Este și cazul unei clădiri din centrul clujului unde oamenii fără adăpost și-au găsit refugiul. Cei care locuiesc în zonă spun că aceștia au forțat intrarea, fac gălăgie și trăiesc în condiții insalubre. 

,,Bună ziua, vreau să sesizez faptul că pe strada Croitorilor din Cluj Napoca, cladire abandonată momentan, persoane fără adăpost au forțat intrarea (poarta de la stradă) și au spart geamul din curtea interioară stabilindu-se în această clădire.

Menționez că aceste persoane tulbură liniștea publică, iar în lipsa oricăror condiții de igienă își fac nevoile în curtea imobilului.”, a explicat un clujean. 

Se pare că acest lucru s-a mai întâmplat și în trecut, intrările fiind blocate de către cei care dețin clădirea, însă acest lucru nu pare să-i fi oprit pe cei care și-au făcut culcușul în imobil.

,,Am sesizat aceasta problemă și în anii trecuți, ulterior proprietarul blocând toate căile de acces în curtea și incinta imobilului.”, a adăugat acesta.

Persoanele fără adăpost pot să se adreseze Adăpostului de Noapte al Primăriei Cluj-Napoca, aflat pe strada Oașului, nr. 298, unde pot primi o masă caldă și cazare pe timpul nopții.

Comentarii Facebook