Românii vor avea încă o zi liberă în plus în minivacanța de Paște 2024! Lista liberelor


Având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, iar această dată coincide cu una dintre cele mai răspândite sărbători la nivel global, 1 mai, cunoscută și ca Ziua Internațională a Muncii, Guvernul a decis să ofere o zi liberă suplimentară pentru bugetari, ajungând astfel la un total de șase zile libere.

Atenție, schimbarea este valabilă doar pentru angajații din sectorul bugetar! 

Această măsură vine în sprijinul lucrătorilor, oferindu-le oportunitatea de a se relaxa și petrece timp alături de cei dragi. Astfel, românii vor avea posibilitatea să se bucure de o perioadă mai lungă de concediu, de la 1 mai până pe 6 mai, combinând astfel cele două sărbători importante.

Ministerul Muncii a oficializat această măsură în cursul zilei de joi, subliniind însă că ziua liberă suplimentară este valabilă exclusiv pentru anul 2024 și va trebui recuperată ulterior.

Calendarul minivacanței de Paște 2024:

  • 1 mai – Ziua Muncii (miercuri)
  • 2 mai – „punte” (joi)
  • 3 mai – Vinerea Mare (vineri)
  • 5 mai – Paștele ortodox (duminică)
  • 6 mai – A doua zi de Paște ortodox (luni)

Vacanța de Paște pentru elevi în 2024

Potrivit Ministerului Educației, elevii vor avea vacanța de Paște în perioada 27 aprilie – 7 mai.

Astfel, în acest an, elevii vor avea parte de o vacanță prelungită de Paște. Sunt oferite anul acesta nu mai puțin de 10 zile libere, urmând a se întoarce la școală pe data de 8 mai, pentru modulul 5 al acestui an școlar, care va avea o durată de aproximativ o lună și jumătate, până pe 22 iunie, când copiii vor intra în vacanța de vară.

Comentarii Facebook