Guvernul a aprobat deschiderea unui nou punct de trecere la frontiera cu Ungaria pentru descongestionarea traficului rutier


Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o hotărâre care aprobă deschiderea unui punct de trecere a frontierei de stat la Beba Veche (România) - Kübekháza (Ungaria), în vederea descongestionării traficului rutier în zonă și pentru a facilita trecerea atât în Ungaria, cât și în Serbia (prin Ungaria).

Punctul de trecere a frontierei va fi destinat traficului internațional de persoane, precum și traficului internațional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Data deschiderii va fi convenită pe cale diplomatică, după crearea condițiilor necesare de personal, tehnice și de infrastructură

Mai exact, Executivul a adoptat hotărârea de Guvern privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) - Kübekháza (Ungaria), completarea anexei nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002, precum și pentru trecerea în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a sectorului de drum județean DJ 682, inclusiv a terenului aferent acestuia aflate în domeniul public al județului Timiș și în administrarea Consiliului Județean Timiș, precum și încadrarea acestuia în categoria funcțională a drumurilor de interes național.

Comentarii Facebook