Turist britanic impresionat de Apuseni, deși a venit cu altă părere: ”Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare. Înainte am fost avertizat”


Un turist britanic a relatat că oamenii din Regatul Unit nu au o părere foarte bună despre România. După ce a vizitat țara, însă, și-a schimbat părerea și laudă România.

Vloggerul britanic și soția lui au ”aterizat” în România dintr-o greșeală, dar au rămas cu o impresie bună după ce au vizitat țara noastră. Josef Roberts a spus că voia să ajungă la Istanbul. Acesta a ajuns la Apusenium Guesthouse, în Munții Apuseni, iar acolo a povestit că este impresionat de excursia făcută.

Știți, România are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Iar acest lucru este complet greșit. (…) Îmi amintesc că am crescut în Marea Britanie în anii ’90 și la începutul anilor 2000 și îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare”, a spus Josef într-o postare de pe contul său de Tik Tok.

Josef laudă acum România și are numai vorbe frumoase de spus.

Istoria este fascinantă (…). Iar mâncarea este uimitoare, sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată). Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: ”Oh, mergeți în România”, ”De ce mergeți în România”, ”Este periculos acolo, aveți grijă!”.

Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare. (…) Toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor. Au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română”, a mai povestit Josef.

El a precizat că în Londra criminalitatea este mai mare decât la București.

Comentarii Facebook