Plaja idilică din Ardeal care rivalizează cu cele din Thailanda! E o oază de relaxare în Munții Apuseni - marea de la munte atrage mii de turiști anual


Situată la poalele Munților Pădurea Craiului din Parcul Natural Apuseni, în județul Bihor, plaja din Șuncuiuș este una dintre cele mai inedite destinații turistice din Ardeal. Aceasta se află la o distanță de aproximativ 100 de kilometri de Cluj-Napoca. Locul te duce direct cu gândul la Thailanda, la exoticul Krabi.

Pentru a ajunge la plajă, vizitatorii pot alege să meargă cu mașina personală sau cu transportul în comun (tren sau autobuz). Drumul oferă priveliști spectaculoase ale peisajelor montane și poate fi considerat o atracție în sine.

Una dintre caracteristicile distincte ale plajei din Șuncuiuș este încadrarea sa naturală într-un perete stâncos al munților Pădurea Craiului. Cadrul montan oferă o panoramă uimitoare. Turiștii care ajung aici au oportunitatea să se răcorească în apa râului, să se relaxeze pe nisipul fin de pe mal, sau să se relaxeze pe cele câteva șezlonguri disponibile, contra cost.

Plaja din Șuncuiuș este echipată cu umbrele și șezlonguri, ce pot fi închiriate de turiști. De asemenea, există opțiuni de cazare în imediata apropiere a zonei, în cadrul a două pensiuni la care se poate servi și masa.

tot.jpeg

Cum ajungi la plaja de la Șuncuiuș din Cluj-Napoca

La plaja de la Șuncuiuș se ajunge cu autoturismul. Pe DN 1, din Cluj-Napoca spre Oradea, prin Huedin, Negreni și apoi Șuncuiuș. De acolo poți merge să vezi peșterile Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei. Cazarea se poate face la pensiunea Lavinia sau la pensiunea Grădia, care dețin plaja.

În zonă se poate face și rafting, excursii în Parcul Național Padiș, aflat la 58 de kilometri distanță, sau satul tradițional Roșia, cu moara de apă din Roșia.

ok.jpeg

Foto: ruxandraserban.ro

Comentarii Facebook