A căzut guvernul Dăncilă / Orban: PNL vrea un guvern cu 15 miniștri / Dăncilă: Guvernul PSD rămâne în istorie


Moțiunea împotriva Guvernului Viorica Dăncilă a trecut, după ce moțiunea de cenzură inițiată de PNL a fost votată de 238 de parlamentari.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că vineri dimineața va avea loc în ședință la sediul de parid pentru a fi aprobată strategia și candidatul pentru funcția de premier, cu care liberalii se vor duce la președintele Klaus Iohannis. 

Întrebat dacă propunerea de premier va fi chiar el, Orban a spus că orice anunț va fi făcut numai după întâlnirea biroului politic. ”Se știe că dacă PNL va fi chemat să formeze guvernului, atunci persoana propusă va fi președintele PNL, adică persoana mea”, a spus Orban.

Dacă vom fi chemați să formăm guvernul, vom avea o formulă suplă cu cel mult 15 ministri”, a mai spus Orban.

Au fost 244 de voturi la moțiune, dintre care 238 ”pentru”, 4 ”împotrivă” și 2 ”abțineri”.

Parlamentul va retrage încrederea acordată Guvernului, iar premierul Viorica Dăncilă va asigura activitatea până la depunerea jurământului noului guvern.

Viorica Dăncilă a declarat că toate partidele s-au unit pentru a trece moțiunea. ”Au fost și colegi din PSD care au trădat. Plecăm cu datoria îndeplinită. Am făcut multe lucruri din programul de guvernare. Fac apel la adresa președintelui să desemneze cât mai repede un nou premier, chiar și astăzi. Acum ne dorim să plecăm și să lăsăm un nou guvern să vină, cu un candidat”, a precizat Viorica Dăncilă.

Nu mă tem absolut de nimic. Mă tem doar că putem pierde încrederea românilor, dar cred că tot mai mulți români vor veni alături de noi”, a mai spus Dăncilă, când a fost întrebată dacă i se va cere demisia de către oamenii din partid.

Am fost aleasă prin congres! Rămân la conducerea PSD! Nu am de ce să fac un pas în spate. Nu am ce să îmi reproșez. Am ținut aproape partidul după alegerile europarlamentare. Guvernul va rămâne în istorie ca un guvern foarte bun. Aș vrea să reluați întrebarea aceasta după un an de guvernare a celor care se bucură astăzi”, a mai precizat Viorica Dăncilă. 

Comentarii Facebook