Senatorul Adrian Oros: ”Comasații vor să împiedice românii să voteze la europarlamentare!”


Senatorul Forța Dreptei, Adrian Oros, acuză partidele aflate la guvernare că încearcă să îi oprească pe români să voteze pe listele suplimentare la europarlamentare.

Cine nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului, nu va putea vota ca până acum, pe liste suplimentare. Doar la urna specială/mobilă‼️

Este evidentă disperarea comasaților. La fel de evidentă este și tentativa lor de fraudare a alegerilor din 9 iunie. 

Astfel, au mai născocit o mizerie pentru a îngreuna votul unor largi categorii de cetățeni.

Este vorba de cetățenii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului. Până la alegerile din acest an ei puteau să voteze la alegerile pentru Parlamentul European pe listă suplimentară la orice secție de votare din localitatea unde se găseau în ziua votului. 

Ordonanța dată de comasați nu mai permite exercitarea dreptului de vot în acest mod, ci instituie obligația de a face o cerere pentru a putea vota și de a vota doar cu urna specială. 

La ultimele alegeri pentru Parlamentul European au votat pe lista suplimentară peste 1,2 milioane de alegători. 

Cine sunt cei care votează la euoparlamentare în alte localități decât localitatea de domiciliu? Studenții, cei care se află în weekend la munte, la mare sau în altă destinație turistică, cetățenii care locuiesc în periurban dar și-au păstrat buletinul de oraș, angajații care lucrează în alte localități și nu se pot deplasa în ziua votului în localitățile de domiciliu etc. 

Considerând cǎ aceștia nu sunt „prietenii” puterii, PSD și PNL au conceput acest plan diabolic de a reduce prezența la vot prin complicarea modalității de exercitare a votului pentru a reduce voturile opoziției. 

Continuăm să cerem  imperativ CCR să judece imediat excepțiile de neconstituționalitate invocate de Forța Dreptei și admise de ÎCCJ, pentru că ar fi un grav atentat la democrație acceptarea complice a desfășurării unor alegeri în baza unei ordonanțe neconstituționale.

Dar, indiferent de ce va face Curtea Constituțională, îi îndemnăm pe românii care s-au săturat de această coaliție toxică să vină oricum la vot și să își exercite acest drep constituțional. 

Nu pot ei fura,  cât puteți voi vota!”, a comentat politicianul clujean.

Comentarii Facebook