”Noi suntem acasă aici la Cluj” - Ungurii ne-au dat iarăși o lecție! Au cumpărat Hotelul Melody și l-au făcut sediu de universitate - FOTO


Hotelul Melody nu mai este, fiind vândut Universității Sapienția, care a făcut investiția cu banii Guvernului Ungariei. Clujul putea să cumpere clădirea, dar instituții precum Primăria Cluj-Napoca sau Guvernul nu au fost interesate de acest lucru.

Ei bine, Guvernul Ungariei a profitat de moment și a cumpărat clădirea, unde s-a investit în total 7 milioane de euro. Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a inaugurat imobilul, transformat în sediul Universității Sapientia. ”Noi suntem acasă aici la Cluj”, a declarat vicepremierul Ungariei.

Clădirea în sine a costat 4,8 milioane de euro, iar investiția făcută încă circa 1,5 milioane de euro. Acolo va fi sediul Universității maghiare cu sediul al Cluj și vor fi organizate și evenimente. 

Renovarea clădirii a fost achitată de Guvernul Ungariei, prin Fondul Bethlen Gábor.

”Astăzi am sărbătorit în Melody: adevărat, nu cu bere, dar cu nerăbdare și întărire. Clădirea fostului hotel central va fi casa departamentului de dansuri populare al Universității Maghiare de Științe Sapientia Transilvania și a Fundației Casa Tradițiilor Transilvania”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor. 

Primăria Cluj-Napoca a spus ”Pas”, când a fost întrebată despre cumpărarea acestui imobil, deși avea drept de preempțiune. A mai rămas acum în joc Hotelul Continental, care putea fi cvumpărat acum 10 ani cu 5 milioane de euro, dar și atunci Primăria Cluj-Napoca a refuzat. Acum, primarul Emil Boc spune că nu va mai irosi oportunitatea și va plăti suma cerută. Problema este că acum vorbim despre circa 30 de milioane de euro pentru superbul Hotel Continental. 

Comentarii Facebook