Sport

Discuție la Cluj pentru crearea unui Centru de pregătire olimpic la Cluj

  
   

Șefii sportului românesc au vizitat la Cluj-Napoca infrastructura sportivă existentă, în vederea constituirii aici a unui Centru de pregătire olimpic la Cluj.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a primit vineri, 16 decembrie 2016, vizita unei delegații sportive formată din președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Gimnastică, prof. Adrian Stoica, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Alina Potec, precum și de către directorul executiv al Clubului Sportiv Politehnica Cluj-Napoca, Liviu Crișan. Întâlnirea a avut loc în contextul în care Clujul va găzdui în 2017 Campionatul European de Gimnastică, prilej cu care s-a discutat și despre crearea unui parteneriat între Consiliul Județean Cluj și Comitetul Olimpic și Sportiv Român în ceea ce privește dezvoltarea unei relații sportive și totodată în vederea creării unui Centru Naţional Olimpic la Cluj.

 

Astfel, în cadrul întâlnirii, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a reamintit faptul că municipiul Cluj-Napoca este, practic, singurul oraş din România care poate crea şi găzdui un Centru Naţional Olimpic pentru desfăşurarea de evenimente sportive – la Cluj–Napoca existând parc central, stadion, sală polivalentă, sala sporturilor, bazin de înot, parc sportiv, aflate una în vecinătatea celeilalte.

 

În acest sens, în cursul discuțiilor avute, conducerea Consiliul Județean Cluj și-a oferit disponibilitatea și colaborarea pentru înființarea unei baze olimpice de antrenament la Cluj, precizând totodată faptul că infrastructura sportivă din subordinea Consiliului Județean Cluj, a Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a universităților clujene ar putea constitui baza unui asemenea centru de antrenament olimpic. Totodată, Vakar Istvan a reamintit faptul că pentru Consiliul Județean Cluj constituie o prioritate sprijinirea sportului în general, dar mai ales a sportivilor de performanță, prin asigurarea unei infrastructuri sportive de antrenament de nivel european. 

 

Programul delegației la Cluj a inclus și vizitarea principalelor obiective sportive din municipiul Cluj Napoca: stadionul Cluj Arena, sala polivalentă, sala sporturilor, parcul sportiv Iuliu Hațieganu, etc.

16-12-2016, 14:30
92 vizualizări
2 comentarii
Ioan19-12-2016, 7:51
Cea mai mare realizare a primarului .. zis Boc.. este Untold...circul cu oameni...
Apoi centru sportiv.. Romania a obtinut la Olimpiada . rezultate ca si PNL .. la alegerii..
Eu consider ca treibuie sa avem oameni.. de valoare nu cum zice... Johanis altfel de politica cu aceeasi oameni.. pipite care de la 24 de sunt in parlament si elaboreaza doctrine..
Ambuteiajul17-12-2016, 8:08
Hooo mai fratilor cu sarma in nas, hooooo. Ce sula calului mai tot deschideti atatea Centre si incubatoarele si conferinte, conventii, congrese si balamuc? Ne sufocam in trafic, nu sunt parcari , strazi inguste si prost semnalizate si voi vreti sa aduceti sportivi din toata tara cu antrenori, staf, echipe? Astia nu vin teleportati, vin cu masini, autobuze. Ordinarilor care sunteti prin primarie, bine ca faceti pietonale sa admire putele concerte si Untoalde.

Cele mai citite ştiri din Sport

125 vizualizări
30-4-2017, 13:10
Mircea Lucescu, inclus în Top 50 cei mai buni antrenori din lume» Vezi tot
65 vizualizări
30-4-2017, 10:48
Simona Halep, eliminată în semifinalele turneului de la Stuttgart. A pierdut meciul în două seturi» Vezi tot
37 vizualizări
28-4-2017, 14:24
CTP a fost copil de mingi pentru Ion Țiriac. Ce l-a auzit spunând» Vezi tot
37 vizualizări
28-4-2017, 13:38
Citește scrisoarea lui Ilie Năstase, după scandalul cu Serena Williams și cel de la Fed Cup: Vă rog să acceptați scuzele mele» Vezi tot
31 vizualizări
28-4-2017, 17:18
Ilie Năstase și-a cerut scuze, după incidentele de la Fed Cup. Cum își explică gesturile» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Care credeți că este cel mai sigur / cu cel mai avantajos cost al vieții din Cluj-Napoca