Sport

Discuție la Cluj pentru crearea unui Centru de pregătire olimpic la Cluj

  
   

Șefii sportului românesc au vizitat la Cluj-Napoca infrastructura sportivă existentă, în vederea constituirii aici a unui Centru de pregătire olimpic la Cluj.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a primit vineri, 16 decembrie 2016, vizita unei delegații sportive formată din președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Gimnastică, prof. Adrian Stoica, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Alina Potec, precum și de către directorul executiv al Clubului Sportiv Politehnica Cluj-Napoca, Liviu Crișan. Întâlnirea a avut loc în contextul în care Clujul va găzdui în 2017 Campionatul European de Gimnastică, prilej cu care s-a discutat și despre crearea unui parteneriat între Consiliul Județean Cluj și Comitetul Olimpic și Sportiv Român în ceea ce privește dezvoltarea unei relații sportive și totodată în vederea creării unui Centru Naţional Olimpic la Cluj.

 

Astfel, în cadrul întâlnirii, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a reamintit faptul că municipiul Cluj-Napoca este, practic, singurul oraş din România care poate crea şi găzdui un Centru Naţional Olimpic pentru desfăşurarea de evenimente sportive – la Cluj–Napoca existând parc central, stadion, sală polivalentă, sala sporturilor, bazin de înot, parc sportiv, aflate una în vecinătatea celeilalte.

 

În acest sens, în cursul discuțiilor avute, conducerea Consiliul Județean Cluj și-a oferit disponibilitatea și colaborarea pentru înființarea unei baze olimpice de antrenament la Cluj, precizând totodată faptul că infrastructura sportivă din subordinea Consiliului Județean Cluj, a Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a universităților clujene ar putea constitui baza unui asemenea centru de antrenament olimpic. Totodată, Vakar Istvan a reamintit faptul că pentru Consiliul Județean Cluj constituie o prioritate sprijinirea sportului în general, dar mai ales a sportivilor de performanță, prin asigurarea unei infrastructuri sportive de antrenament de nivel european. 

 

Programul delegației la Cluj a inclus și vizitarea principalelor obiective sportive din municipiul Cluj Napoca: stadionul Cluj Arena, sala polivalentă, sala sporturilor, parcul sportiv Iuliu Hațieganu, etc.

16-12-2016, 14:30
123 vizualizări
2 comentarii
Ioan19-12-2016, 7:51
Cea mai mare realizare a primarului .. zis Boc.. este Untold...circul cu oameni...
Apoi centru sportiv.. Romania a obtinut la Olimpiada . rezultate ca si PNL .. la alegerii..
Eu consider ca treibuie sa avem oameni.. de valoare nu cum zice... Johanis altfel de politica cu aceeasi oameni.. pipite care de la 24 de sunt in parlament si elaboreaza doctrine..
Ambuteiajul17-12-2016, 8:08
Hooo mai fratilor cu sarma in nas, hooooo. Ce sula calului mai tot deschideti atatea Centre si incubatoarele si conferinte, conventii, congrese si balamuc? Ne sufocam in trafic, nu sunt parcari , strazi inguste si prost semnalizate si voi vreti sa aduceti sportivi din toata tara cu antrenori, staf, echipe? Astia nu vin teleportati, vin cu masini, autobuze. Ordinarilor care sunteti prin primarie, bine ca faceti pietonale sa admire putele concerte si Untoalde.

Cele mai citite ştiri din Sport

8075 vizualizări
26-3-2017, 23:37
România - Danemarca la Cluj! EȘEC total. Aproape am ratat calificarea» Vezi tot
4283 vizualizări
27-3-2017, 0:08
Cum a EXPLICAT Christoph Daum egalul România - Danemarca. Ce spune despre șansele de calificare» Vezi tot
3435 vizualizări
27-3-2017, 12:15
După România-Danemarca de pe Cluj Arena, Florin Prunea a dezvăluit SALARIUL lui Daum» Vezi tot
587 vizualizări
27-3-2017, 12:37
Halep s-a calificat lejer în optimile turneului de la Miami. Ce spune despre următoarea adversară» Vezi tot
339 vizualizări
26-3-2017, 10:56
Naționala României s-a antrenat pe Cluj Arena. Care este strategia lui Daum pentru meciul cu Danemarca» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Care credeți că este cel mai sigur / cu cel mai avantajos cost al vieții din Cluj-Napoca