Sport

Baschetbalistul american înjunghiat la Brăila: ”S-au luat la ceartă cu noi pentru că sunt negru”

   

Joseph McClain (24 de ani), unul dintre cei doi baschetbalişti americani înjunghiaţi sâmbătă spre duminică în Brăila, a spus că a fost un atac rasist.

 

McClain a fost operat de urgență, dar a vorbit, de pe patul de spital, despre incident: ”S-au luat la ceartă cu noi pentru că sunt negru. Nu avea vreun argument. Nu am spus nimic. Eram acolo şi încercam să ne simţim bine”, conform Antena 3, dar a negat și că tot conflictul ar fi pornit de la o femeie care ar fi iubita unuia dintre interlopi: ”Nimeni nu a avut nicio treabă cu ea”.

 

McClain este internat la Brăila, nefiind în stare gravă, dar Bowie a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: ”În acest moment, starea celor doi jucători este stabilă. Viaţa lor este în afara pericolului. Acest aspect este cel mai important! Am vorbit cu jucătorul nostru rămas în spital în Brăila. Medicii nu ne-au permis să stăm prea mult la discuţii. E normal, au trecut doar câteva ore de când s-a terminat operaţia!

 

Cu Darrel, situaţia a fost diferită, intervenţia a fost diferită. Şi el e în afara pericolului, dar la Bucureşti va beneficia de o aparatură mai performantă care să îi monitorizeze starea de sănătate şi să îl ajute la recuperare. La el au fost mai multe plăgi înjunghiate şi a fost mai complicat. Oamenii din club care au fost alături de el la Brăila, din momentul în care au aflat de scandal şi până la transferul la Floreasca, au discutat cu el. E conştient şi a spus, la fel ca şi Joseph, că durerile sunt foarte mari!”, a declarat Cătălin Ştefănescu, antrenorul de la Cuza Sport, pentru fanatik.ro.

 

Presa locală scrie că cei doi sportivi au fost loviți cu picioarele, sticlele și au fost înjunghiaţi, iar bodyguarzii localului au fost printre agresori, lucru confirmat de martori.

 

Cel care a dat cu cuțitul este Daniel Gabriel Husein, interlop local revenit de curând din Spania. Poreclit ”Dasaev”, atacatorul a fost condamnat în Spania şi România pentru fapte de proxenetism şi viol.

 

Poliția îl caută acum.

17-9-2018, 10:56
304 vizualizări
5 comentarii
adevarul e intotdeauna la mijloc17-9-2018, 14:43


ma indoiesc sincer ca "n-au spus nimic" sau ca "n-au avut nicio treaba" cu femeia
andi17-9-2018, 11:53
"iar bodyguarzii localului au fost printre agresori"....frumoasa natiune e rumanica asta....
stau si ma intreb daca nu erau aia 2 americani se mai facea atata tam tam pe stirea asta....
idea e ca tara asta azi maine o sa fie plina de asa zisi mafioti, mercenari, care isi fac singur dreptate....
sunt curios cati ani o facut ala puscarie pt proxenetism si alte chestii....nu mai bine ar fi fost direct pedeapsa capitala ca oricum un bine societatii nu aduce absolut deloc....
Alex17-9-2018, 12:51
Ungure, nu înțeleg de ce tot înjuri Românii și Rpmânia!? Oare când unii din Ungaria l-au omorât pe handbalistul Marian Cosma, ai văzut pe cineva în România înjurându-i pe unguri? Încearcă să fii tolerant, fă un efort, știu că ți-e greu.
Ion A.17-9-2018, 13:31
"isi fac singuri dreptate"? dar ce nedreptate suferisera ghertoii aia braileni cu muschi si tatuaje?
HA HA HA17-9-2018, 14:38
Dar tu in numele cui faci propaganda si vorbesti, bosgore, ca de-al nostru nu esti si aia din Ungaria nu te recunosc ca unul de-al lor...

Cele mai citite ştiri din Sport

658 vizualizări
23-10-2018, 12:16
Medicul care a încercat salvarea lui Ilie Balaci: ”Noi nu avem în dotare medicaţia necesară. Noi suntem medici de familie”» Vezi tot
212 vizualizări
22-10-2018, 17:43
Cântecele U Cluj vor răsuna pe Scena Urbană. Când are loc evenimentul» Vezi tot
210 vizualizări
22-10-2018, 17:20
Daniel Stanciu, noul director sportiv al CFR Cluj» Vezi tot
81 vizualizări
22-10-2018, 13:16
Hagi și Lucescu despre dispariția lui Balaci: Noi suntem un popor de oameni foarte invidioși» Vezi tot
40 vizualizări
19-10-2018, 14:40
Falub demis de la U Cluj. Ce antrenor ar putea veni alături de un sponsor mare» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?