„Cluj-Napoca mi se pare pe primul loc”. Alex Chipciu impresionat nu doar de atmosfera din jurul Universității, ci și de frumusețea Clujului


Anterior contractului cu Universitatea Cluj, în țară, Alex Chipciu a mai evoluat pentru FC Brașov, Forex Brașov, Dacia Unirea Brăila, Steaua București (denumirea echipei în acea perioadă) și CFR Cluj, tocmai rivala din Gruia înainte de a ajunge în curtea „studenților”.

Fundaș dreapta și stânga, inter sau extremă, Chipciu evoluează cu mândrie pentru alb-negri, iar relația lui cu fanii Universității este una specială.

„Mă entuziasmează și mă surprind mereu suporterii Universității, chiar fără să-i perii! Ca să înțeleagă toată lumea, în Cluj toată lumea e cu “U”. Cu stegulețe, fanioane în mașini, e simbolul Transilvaniei și al românilor din Transilvania! Să nu uităm că au refuzat să joace în campionatul maghiar. Doar prin suporteri a trăit clubul. Și trăiește în continuare. Pentru că nu au fost performanțe ieșite din comun, dar suporterii au fost peste performanțe. Pasiunea asta, să cânți, să fii mereu alături de echipă, e rar de găsit! Episoade am zi de zi. Uite, azi eram cu una din fete în mașină și, în trafic, mi-a strigat cineva din altă mașină: “Ești un băiat fain, cel mai bun băiat!”. I-am zis fetiței apoi: “Dar de unde o ști că sunt cel mai bun băiat? Poate că sunt cel mai rău!” Hahaha!”, a declarat Alex Chipciu pentru prosport.ro.

Nu doar atmosfera din jurul echipei îl impresionează pe Chipciu, ci și frumusețea orașului:

„Am fost privilegiat, pe bună dreptate, să joc și să locuiesc în așa orașe frumoase! Să debutez în prima ligă la Brașov, un oraș fabulos, apoi să merg în capitala României, București. A urmat Bruxelles, capitala Europei, după care Praga, oraș de poveste! Cluj-Napoca acum, incredibil! Brașovul cred că o să se dezvolte dacă apare aeroportul. E fabulos, are munți, tot ce vrei, dar dezvoltarea a fost greoaie încă de când jucam eu acolo. Viața de tânăr era frumoasă, dar cred că orașul s-a dus puțin în jos apoi. La București se întâmplă toate lucrurile, e senzația mea, dar e agitație foarte mare și, ca viață de familie, Cluj-Napoca mi se pare pe primul loc. Și eu oscilez între acestea două. Într-o zi spun că mă stabilesc la București, în altă zi, la Cluj! Oferă lucruri diferite. Nebunie, agitație versus familie, oraș verde”. 

Comentarii Facebook