rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

UDMR cere iarăși Autonomia Ţinutului Secuiesc

   

Deputații vor trebui să discute după ce revin din vacanța de Paște despre proiectul UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc.

 

Deputatul UDMR, Kulcsár-Terza József-György, a iniţiat un proiect legislativ prin care propune autonomia Ţinutul Secuiesc, motivând că locuitorii sacaunelor secuieşti îşi afirmă dorinţa revendicării dreptului la autonomie teritorială prin reprezentanţii aleşi.

 

Secuimea, populaţia autohtonă cu identitate naţională maghiară, majoritară în Ţinutul Secuiesc, revendică autonomia teritorială a acestei regiuni în conformitate cu prevederile documentelor internaţionale şi cu practica în acest domeniu din statele Uniunii Europene (ex. Italia – Tirolul de Sud, Finlanda – Insulele Aland, Belgia – Regiunea Flamandă şi Valonă etc.), precum şi din alte state fără statut de membru al Uniunii Europene (ex. Republica Moldova – Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, Serbia – Provincia Autonomă Voivodina). Locuitorii scaunelor secuieşti, prin reprezentanţii lor aleşi îşi afirmă dorinţa şi revendică dreptul la autonomie teritorială, la crearea cadrului legislativ prin adoptarea Statutului de Autonomie al Ţinutului Secuiesc – Szekelyfold – Terra Siculorum", argumentează deputatul, în expunerea de motive.

 

Acesta precizează că statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc - Szekelyfold – Terra Siculorum reprezintă reglementarea revendicărilor referitoare la autonomia teritorială, care prin adoptarea de către Parlamentul României oferă garanţiile necesare şi cadrul adecvat prosperării regiunii autonome, protecţiei identităţii naţionale maghiare a secuimii şi intereselor specifice ale colectivităţii.

10-4-2018, 18:47
61 vizualizări
4 comentarii
Neli25-4-2018, 23:25
Simplul fapt ca aceste maimute de caucaz marseaza pe strazi publice este semnul decaderii Statului Roman si a tradarii sale din interior de cei care se declara patrioti si aparatori ai interesului national.

Ce treaba are Armata Romana in afghanistan si irak si oriunde guitza scroafa amricanoida?! Ce cosmarurile lor apara mercenarii aia acolo? Conturile scroafei care ii plateste pe ei?
NU mai exista Armata Romana ci doar armata mercenarilor romani, de asta marseaza maimutzele khazare din truburile lui hunor si magor!

Dar sa marseze, o sa ajunga ca hoyti in FOCURILE GHENNEI ! Blestemati sa fie cu toata foaita lor afurisita si potrivinica Lui Dumnezeu! Razvratiti sectari si sculele imperiului papistas, grajdarii slugilor papistase, ostriecii si jegmanii! Cu voi de gat mor abominatii hortiste! Asa sa ne ajute Dumnezeu Cel Sfant in Treime!
Tupeu11-4-2018, 12:20
De cand a murit Vadim si cu Funar care fiind santajabil sta cu capul la cutie disparut din peisaj, astia prind tot mai mult tupeu!
Atuncii hai sa cerem si noi autonomia orasului Gyula din. Ungaria unde peste 50% sunt romani!
Sau daca cumva vom fi obligati sa primim refugiati sirieni hai sa-i plasam in tinutul secuiesc pe toti si sa devina aia majoritari sa vedem apoi ce autonomie se mai impune afi ceruta?
Vreti autonomie, luati-va masini electrice ma si aveti autonomie!
Alex11-4-2018, 11:12
De ce trebuie ca România să subvenționeze un partid care desfășoară acțiuni anticonstituționale?
Ion A.23-10-2018, 1:33
fiindca partidele romanesti n-au fost decat arareori in stare sa faca singure o majoritate si au nevoie ca UDMR sa le completeze numarul de voturi, iar aceste voturi nu vin gratis

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

7060 vizualizări
20-11-2018, 10:35
Emil Boc propune un parteneriat cu șoferii clujeni. Despre ce este vorba!» Vezi tot
133 vizualizări
13-4-2018, 21:15
Planul metroului la Cluj-Napoca: Traseu și harta stațiilor - EXCLUSIV» Vezi tot
47 vizualizări
18-11-2018, 22:31
Băsescu: PSD e populat cu porci şi hipopotami. Au un singur dresor» Vezi tot
33 vizualizări
17-11-2018, 15:22
Eugen Tomac, PMP: Dăncilă și Dragnea duc România cu viteza luminii spre prăpastie» Vezi tot
31 vizualizări
16-11-2018, 21:16
PMP vrea să scoată pensiile speciale ale parlamentarilor și să introducă votul electronic» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?