Nu e film SF! Japonezii vor să construiască un metrou la Cluj, cel mai dinamic oraș din România

 

Primarul Emil Boc anunță o nouă soluție salvatoare pentru traficul clujean, investiție japoneză într-un metrou care să pornească din Florești și să meargă cel puțin până în Apahida. 

 

Avem niște japonezi interesați să poarte o discuție cu Primăria. Ne-au trimis o scrisoare de intenție pentru a discuta despre posibilitatea unui metrou la Cluj. Aceasta este, însă, o soluție pe termen lung. Minimal ar trebui să îl avem din Florești și până în Apahida o linie principală. 

 

Încă mental nu suntem pregătiți să ne îndreptăm spre mijloace alternative de transport. Până atunci vom face pasaje și centura metropolitană”, a spus Emil Boc, la emisiunea Realitatea FM.

 

Și Clujul a anunțat că va face un studiu de prefezabilitate pentru a vedea cât va costa un metrou, dar nu sunt specialiști. ”Ne trebuie un consultat care să redacteze studiul de prefezabilitate, pentru că în afară de București nu a mai făcut nimeni metrou în țara asta și nu e ușor să găsești specialiști”, s-a plâns Emil Boc.

 

Pentru că municipiul Cluj-Napoca este cel mai dinamic din țară și unul dintre cele mai dinamice orașe din Europa, se lucrează intens și la darea în folosință a unui tren care să utilizeze actuala linie de cale ferată. 

 

Lucrăm în concret în parteneriat cu CJ Cluj și comunele limitrife de a valorifica culoarul de linie de cale ferată din nord, pentru a aduce formță de muncă în oraș. Dacă ar putea veni oameni din Dej și din alte localități spre Cluj-Napoca ar fi un lucru benefic. Am putea avea o oprire și de acolo să fie preluați de rețeaua de transport în comun”, a mai spus Boc.

 

Citiți și:

Demolare a la Cluj! Cad bucăți din clădire pe carosabil. Haos în urbanismul clujean - FOTO

Cluj: ”Garsonieră” de lux de vânzare. Faci duș în chiuvetă? - FOTO

Comentarii Facebook