Emil Boc dă doar interviuri cu întrebări regizate! A refuzat să mai facă un interviu programat cu un reporter Euronews, că nu primise întrebările


Emil Boc mai dă doar interviuri cu întrebări regizate


Primarul Emil Boc nu mai vrea să dea interviuri jurnaliștilor pe teme care nu i-au fost anunțate înainte. Dana Coțovanu, reporter de știri la Euronews România, a relatat pe rețelele de socializare o întâmplare extrem de neplăcută și nedemocratică cu care s-a confruntat în relația cu primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, cu care avea programată o întâlnire pentru un interviu în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca.

Întrucât jurnalista avea și alte întrebări, în afara temei anunțate, Emil Boc a refuzat să îi mai răspundă, inclusiv la cele despre lucrările de modernizare, temă ce fusese anunțată de jurnalistă în prealabil.

Primarul Clujului a părăsit pur și simplu Sala de sticlă și a pus-o pe purtătoarea de cuvânt să îi răspundă jurnalistei de la Euronews România.

Situația extrem de neplăcută a fost relatată de jurnalista Euronews în detaliu: ”Nici măcar lui Dumnezeu nu-i trimit întrebările înainte”


”Azi domnul Emil Boc a vrut interviu cu întrebări regizate.

Am avut programat un interviu cu Emil Boc. Mi s-a zis că ,,ne auzim după 11.00", niciodată nu primesc o oră fixă. S-a hotărât, la 11.30 că ne vedem la 12.15. . Intru în Sala de Sticlă de la Primaria Cluj Napoca.

,,Bună ziua! Înțeleg că vorbim despre lucrările de modernizare, nu?" ,,Da, și încă câteva chestiuni pe politic." ,,Poftim? Cum? exclus! Nu am fost anunțat dinainte întrebările, nu răspund. Îmi pare rău!" ,,Păi întrebările nu se trimit înainte. Nici legat de lucrările de modernizare ale străzilor principale nu-mi răspundeți?” ,,Nu, am terminat. Acord respect, cer să fiu respectat.” ,,Vorbiți despre democrație constant și îmi spuneți că trebuia să trimit întrebările înainte?!!" Iese, trântește ușa sălii de sticlă și pleacă și a pus-o pe purtătoarea de cuvânt să-mi răspundă.
Toată această interacțiune a durat mai puțin de 2 minute. Nu știu cum să vă zic, dar întrebările NU se trimit înainte. Presa nu e regie și nu e PR-ul primarului. Nici măcar lui Dumnezeu nu-i trimit întrebările înainte. Dar eu fraieră că procedez altfel, așa cum a învățat la școală și citit ea în basmele jurnaliștilor. Acum dl. Emil Boc e la Sălaj, la întâlnirea PNL Sălaj, și teoretizează același discurs repetitiv și gol despre democrație. E fix același de la toate conferințele. Îmi pare rău că un primar cu 2 facultăți și cu 6 stagii de pregătire şi burse în străinătate doar teoretizează, nu și aplică. 

Apropo de democrație, v-aduceți aminte de președintele care a pornit trendul în rândul liberalilor că se poate și fără dezbateri publice? se poate și fără presă? Dacă tati poate, pot și copiii de la primării.
Într-o democrație, presa îi servește pe guvernați, nu pe guvernatori. Din atitudinea asta eu n-am nimic de pierdut, dumneavoastră aveți, oamenilor pe care îi informăm le-a întors spatele, nu doar mie.
Las două citate, în completare, dintr-o carte pe care efectiv o devorez, carte scrisă de Maria Ressa și care îmi dă o gură de aer. (Cum să înfrunți un dictator)
1. ,,Nu e nevoie decât de un singur om care să ridice vocea și să te apere, pentru că un bully nu suportă să fie provocat în public.” 2. ,,Capacitatea de a discerne și de a pune întrebări, crucială deopotrivă pentru jurnalism și pentru democrație, este, de asemenea, determinată de educație. Jurnaliștii și organizațiile de presă reflectă puterea oamenilor de a cere socoteală propriilor lideri. Asta înseamnă că, în final, calitatea unei democrații poate fi determinată și de calitatea jurnaliștilor ei."
Locul presei a fost furat de rețelele sociale, iar politicienii nu mai dau doi bani pe jurnaliști, respectiv pe oameni. Își anunță candidatura la primărie pe Facebook, printre lalele, și acolo pare că au influență, că schimbă realitatea. Faptul că Facebook și TikTok au preluat rolul presei nu mai este o noutate, dar ceea ce aceste rețele nu vor face niciodată este faptul că NU vor pune întrebări.
Nu e prima dată când dl. Emil Boc încearcă să ridiculizeze și să-și bată joc, scriu aici pentru că în aproape 2 luni este foarte important să le puneți întrebări politicienilor prin vot, să le arătați că viața bate realitatea virtuală unde sunt zei și cap de afiș publicitar la campania Orașul de 5 stele”.
-----------------
UPDATE
Poziția Primăriei Cluj-Napoca: Legat de această situație, a fost programată strict o intervenție audio/ video pe tema lucrărilor din centru și nu un interviu general. E esențial ca atunci când programezi o astfel de intervenție să se cunoască tema discuției în vederea fundamentării ei, astfel încât datele transmise să fie complete”.


Comentarii Facebook