Parcul de pe malul lacului Gheorgheni, PLUSURI și MINUSURI - VEZI imagini NOI cu zona ce va fi inaugurată miercuri - FOTO

 

Cel mai nou parc al orașului, cel de pe malul lacului Gheorgheni, va fi inaugurat miercuri de Consiliul Județean (CJ) Cluj și Iulius Mall Cluj. 

 

Investiția era estimată inițial la 500.000 de mii de euro, dar acum a ajuns la valoarea de 2 milioane de euro, susțin reprezentanții Iulius Mall Cluj, care au realizat investiția în baza contractului încheiat cu CJ Cluj la construcția Iulius Mall, în anul 2006. Beneficiarul parcului este hotelul Univers T, care deține tot terenul din zonă și care încasează redevența plătită de Iulius Mall.

 

Marele plus al acestei investiții este transformarea unei parcări, care nu era folosită nici măcar la 50% din capacitate, într-un parc cu 10.000 mp de gazon special pentru trafic intens şi peste 18.000 de arbori şi arbuşti de diferite dimensiuni. Pe lângă vegetaţia bogată, cei care vor vizita parcul vor avea la dispoziție un pietonal suspendat deasupra lacului, pistă pentru ciclism şi pentru alergare, alei de promenadă şi spaţii de relaxare echipate cu bănci.

 

Un alt plus ar fi acela că investiția a fost realizată din fonduri private, nefiind cheltuiți bani publici. 

 

Minusul principal este că zona pietonală nu a fost extinsă în tot perimetrul lacului și că pista de bicicliști nu înconjoară lacul, la fel și cea pietonală. Motivul este unul evident: terenul a fost cedat proprietarilor de case de pe malul lacului, astfel că Primăria Cluj-Napoca nu a avut la dispoziție terenul necesar (malul lacului) pe care să îl cedeze în acest proiect de amenajare. 

 

O altă chestiune care ar putea să ridice probleme este cea a celor două clădiri de birouri care vor fi ridicate pe malului lacului, de către Iulius Mall, și care vor primi autorizație din partea Primăriei Cluj-Napoca.

 

Este posibil ca o parte din actualul parc să fie afectat pe durata lucrărilor, iar zona să își piardă din frumusețe. 

 

Miercuri, 23 octombrie 2013, va avea loc inaugurarea Iulius Parc. De la ora 15.00, clujenii sunt invitaţi la un concert oferit de talentaţii artişti ai Operei Naţionale Române Cluj-Napoca. ”Mă bucur că de acum înainte clujenii vor avea la dispoziție un parc amenajat la cele mai înalte standarde în domeniu, rod al colaborării dintre Consiliului Județean Cluj, prin intermediul complexului Univers T, și mai vechiul nostru partener Iulius Mall Cluj-Napoca. S-a reușit, astfel, finalizarea propriu-zisă a contractului semnat în urmă cu câțiva ani, beneficiari fiind, până la urmă, cetățenii municipiului Cluj-Napoca. Așa cum se va vedea după deschiderea pentru publicul larg, Iulius Parc este unic în oraș, iar dotările sunt gândite pentru a răspunde nevoilor celor care vor să se relaxeze câteva minute sau ore, dar și celor care vor să facă mișcare în aer liber”, a precizat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Iulius Parc a fost amenajat de compania Iulius Group, beneficiari fiind Univers T, ca administrator a peste 86% din suprafața acestuia, respectiv municipalitatea clujeană. Costurile de amenajare au fost suportate exclusiv de Iulius Group.

 

 

 

Comentarii Facebook