Georgiana Lobonț a fost impresionată de un superb castel din Cluj, cel mai cochet din România: ”Așa frumusețe nu am mai văzut!!!” - FOTO


Îndrăgita cântăreață Georgiana Lobonț a filmat o nouă melodie la castelul Banffy din Răscruci, judeșul Cluj, și a ținut să le spună fanilor că s-a îndrăgostit de această locație. 

M-am simțit atât de bine…mi-am bucurat ochii văzând această BIJUTERIE ARHITECTURALĂ de o VALOARE URIAȘĂ.

Castelul a fost locuit de baronul Adam Bánffy, un pasionat al artei. Arta cu adevărat se vede prin toți porii acestei clădiri. Intrarea, casa scării, unele tavane și sufrageria sunt îmbrăcate în sculpturi din lemn masiv cu un design impresionant.

Am trecut de multe ori pe lângă castel și de când eram mică îmi doream să ajung să pot intra măcar în curte și să-l admir de afară. Apoi am crescut, iar dorința mea s-a transmis și copiiilor mei…abia acum la 30 de ani am reușit să-mi îndemplinesc și acest vis de a vizita superbul Castel Banffy din Răscruci, com. Bonțida, jud.Cj”, a spus artista. Aceasta locuiește la mai puțin de 50 de kilometri distanță, dar având un program foarte încărcat nu a avut timp să facă această vizită până acum.

Ce-i drept, anii trecuți castelul era în paragină, fiind refăcut apoi cu fonduri europene de Consiliul Județean Cluj și acum a fost redat în circuitul turistic al județului. 

Eu așa frumusețe nu am mai văzut!!!

Cel mai tare mă bucur că este la noi în țară această bijuterie, la noi în TRANSILVANIA și pe această cale vreau să îi felicit din tot sufletul pe ardelenii mei care au reușit să restaureze și să modernizeze un astfel de monument istoric unic!!!

Felicitări CONSILIULUI JUDEȚEAN CLUJ și domnului președinte al consiliului județean Cluj, Alin Tișe”, a mai punctat artista.

Construcția datează din anul 1859. Reabilitarea obiectivului a durat mai bine de doi ani. Lucrările au fost finalizate în noiembrie 2023, în urma unei investiții totale de 11,5 milioane de euro.

În anul 1948, castelul a fost naționalizat, iar până în anul 2000 a funcționat ca școală specială. Odată redat circuitului turistic, castelul va putea fi folosit de către diverse organizații, ONG-uri sau entități private, prin închiriere pentru diverse evenimente. Acesta are o capacitate de până la 150 de persoane în interior.

Comentarii Facebook