Însemnele ”Ultra Curva Groapa” au fost retrase, după ce a fost ”capturat” steagul suporterilor U Cluj


Suporterii ultras din ”Ultra Curva Groapa” au fost bătuți de rivalii de la o echipă din Prahova, după meciul cu Dacia Unirea, de la Brăila, terminat cu scorul 8-0 pentru clujeni. 

Mai multe autoturisme înmatriculate în Prahova, în care se aflau, se pare, suporteri ai echipei locale au oprit autoturismul în care se aflau clujenii, i-au bătut și le-au luat steagul de deplasare.

Au fost cincisprezece prahoveni contra celor patru clujeni, care au fost depășiți numeric și au fost învinși. 

Onoarea de ultras i-a împiedicat pe fanii U Cluj să depună plângere la poliție, urmând ca disputa să fie rezolvată între galerii.

Ultra Curva Groapa a dat publicității un comunicat prin care anunță că însemnele UCG au fost retrase de pe scena ultras din România, ca urmare a acestui incident dezonorant. 

Baieti, sunt multe de spus, multe s-au spus, dar mai multe s-au aratat. Dupa cum bine stiti deja, steagul nostru de deplasare a fost capturat. 

O vorba inteleapta spune asa: “Jocul greseala asteapta” iar noi am gresit, dar nu am gresit intr-un mod ultra placut. 

Ceea ce s-a intamplat, a fost mai mult decat o lipsa totala de ultraserie, băiețeală, a fost si o sa ramana o lipsa de fairplay din partea acelor “ultrasi” care au facut captura.

Nu exista nici o propozitie, nici un cuvant pentru a explica, pentru a putea sa se inteleaga ceea ce traim acum, dar un lucru este cert Ultra Curva Groapa a fost, va ramane si va fi in multe inimi andanc imprimate. 

Numele nostru, ramane istorie in fenomenul Ultras din Romania, nu ne’am dorit sa parasim niciodata acest fenomen, sau cel putin nu asa, printr’o modalitate miseleasca.

Noi am demonstrat in nenumarate randuri ce inseamna a fi ultras, a fi huligan, dar niciodata nu am fost tentati sa folosim arme albe, bate si alte obiecte contondente intr-o lupta.

Noi am pus la bataie mainile goale, asta am cerut si o sa cerem in continuare o lupta dreapta si cinstita, un numar egal de persoane dar mai mult, o lupta decenta pe puterea fiecaruia ! 

Nu vrem sa ne plangem de mila, sau sa ne victimizam cu ceva anume, repetam, “jocul greseala asteapta” dar pentru toate exista un inceput nou dar si un trecut care va continua. 

Noi nu uitam, noi nu iertam, spun asta pentru ca istoria ne obliga, ne obliga sa demonstram adevarul.

Cu mare regret anuntam retragerea de pe scena ultras din Romania a insemnelor cu UCG, o retragere pe care nimeni nu o astepta, nimeni nu si-a dorit-o, dar o facem cu fruntea sus, pentru ca indiferent de situatia jenanta si penibila in care s-au intamplat lucrurile si modul mai mult decat josnic de a demonstra mentalitatea ultras, pe care multi si-o sustin, dar nu si-au demonstrat-o, va trebui sa spunem doar.......pe curand !

Nu o sa facem o telenovela, nu o sa facem un circ si o drama, ne asumam greseala, dar dupa cum spuneam, nu o sa plecam nici unde, o sa fim mai prezenti decat am fost....”.

Foto: reporterbuzoian.ro

Comentarii Facebook