Gimnastică la Cluj: Marian Drăgulescu, ARGINT la sărituri

 

Gimnastul Marian Drăgulescu a câștigat medalia de argint în proba de sărituri de la Campionatul European de Gimnastică.

 

 Marian Drăgulescu a declarat, după finala de la sărituri, că este fericit pentru cele două medalii obţinute, el fiind acum cel mai medaliat sportiv român al tuturor timpurilor.

 

”Sunt foarte bucuros, cea mai mare dorinţă a mea de când am auzit că se vor ţine aceste campionate europene în România a fost ca toată sala să cânte imnul odată cu mine. Mă bucur foarte mult de aceste două medalii, am acum 31 de medalii europene, mondiale şi olimpice, şi sunt cel mai medaliat sportiv român al tuturor timpurilor. Sunt foarte fericit de aceste două medalii, le pun la palmares, sper să nu se oprească aici. Publicul a fost minunat, îi iubesc, atmosfera a plăcut şi sportivilor din alte ţări. (…) Mă bucur de rezultate. Am reuşit să cucerim la această ediţie patru medalii, este un plus, am ieşit mai mult decât onorabil, s-a cântat de două ori imnul”, a spus Drăgulescu.

 

Sportivul a mai spus că acum se gândește numai la Campionatele Mondiale de Gimnastică din Canada din octombrie 2017.

 

El a spus că împreună cu Cătălina Ponor sunt ”locomotivele gimnasticii româneşti”. ”Sper ca înainte ca noi să ne retragem să vină şi ceva în urma noastră şi să aibă curajul să viseze şi să câştige medalii”, a mai spus gimnastul român.

 

Drăgulescu, 36 de ani, a fost notat de arbitri cu 14.733 (14.666 la prima săritură, iar la cea de-a doua 14.800).

 

Aurul la sărituri a fost câștigat de rusul Artur Dalaloyan, cu nota 14.933.

 


Comentarii Facebook