Deși drumul lor în EuroCup s-a încheiat, baschetbaliștii de la U-BT rămân cu capul sus: ,,Am arătat Europei că suntem o echipă luptătoare”


U-Banca Transilvania a pierdut meciul din sferturile de finală ale BKT EuroCup cu London Lions, ratând locul mult visat în semifinale.

Partida la care au fost prezenți 10.000 de spectatori s-a jucat miercuri la BT Arena și s-a încheiat cu scorul 91-79 pentru englezi.

În ciuda înfrângerii baschetbaliștii U-BT rămân cu capul sus, după un sezon excelent. 

,,În primul rând, voi începe prin a mulțumi echipei mele pentru un parcurs foarte bun în EuroCup. Drumul nostru în actualul sezon al EuroCup se sfârșește aici, însă nu există vreun motiv să avem capul plecat. Le mulțumesc jucătorilor, au fost incredibili din multe puncte de vedere. În numeroase momente nu le-a fost ușor, dar au reușit să depășească orice piedică.

În al doilea rând, vreau să le mulțumesc fanilor care ne-au susținut în permanență. A fost senzațional să jucăm într-o asemenea atmosferă, cu 10.000 de oameni în spate. În toate meciurile din EuroCup suporterii noștri au impresionat și ne-au împins de la spate. Le mulțumim și lor! Despre meci nu sunt tare multe de spus, îi felicităm pe cei de la London Lions. Au fost, evident, mai buni. Au existat momente în care puteam să revenim, dar nu au putut. Le urez baftă mai departe.

Sezonul a fost unul reușit, jucătorii au dat dovadă de caracter și dăruire. În această seară ne-am propus cu jucătorii să ne bucurăm de fiecare clipă petrecută pe teren, în compania a 10.000 de oameni. Am încercat să jucăm cel mai bun baschet, dar din păcate nu ne-a ieșit. Efortul a fost acolo și am încercat să jucăm cât de bine am putut. Cred că performanțele aduc fanii la sală, ați văzut ce ușor a fost să umplem sala. Acum șase sau șapte ani nu ne gândeam că așa ceva se poate întâmpla.

E de datoria noastră să continuăm munca și să fim un etalon pentru baschetul românesc. Trebuie să ne facem treaba profesionist și să încercăm să avem performanțe și mai bune în Europa. Evident că ne dorim să continuăm în EuroCup, însă mai este foarte mult de jucat.” a declarat  Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania.

Echipa își va muta acum atenția pe Liga Națională. 

,,Sincer, a fost o experiență din care am învățat. Ei au avut inițiativa, deși noi am încercat să revenim. N-a fost momentul potrivit, așa că au câștigat. Îi felicităm! Una peste alta am avut un sezon grozav, nimeni nu se aștepta să ajungem până aici.

Am arătat Europei că suntem o echipă luptătoare. Am scris istorie și nu putem să avem capul plecat. Mergem mai departe, trebuie să câștigăm campionatul. Le mulțumim fanilor din suflet, știam că un meci important. Ne-au susținut tot timpul!”, a transmis baschetbalistul Bryce Jones. 

Foto:U-BT/Facebook

Comentarii Facebook