Oamenii au blocat lucrările la autostrada Sebeș-Turda. Care este MOTIVUL REVOLTEI - VIDEO

 

Zeci de persoane au blocat lucrările la Autostrada Turda - Sebeș, pe tronsinul al treilea. 

 

Mitingul a fost cauzat de faptul că oamenii din satul Gâmbaș, de lângă Aiud, nu mai pot ajunge la terenurile pe care le dețin din cauza autostrăzii. Ei spun că cei de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) le-au promis că o dată construită autostrada vor avea acces liber la cimitirul satului și la terenurile agricole fapt care actualmente nu este real, scrie ziarulunirea.ro.

 

”Ni s-a spus că în această zonă autostrada va fi pe piloni și că astfel vom avea acces neîngrădit la terenuri. Ne-au mințit. Noi am fost liniștiți când ne-au luat terenurile și nu ne-au dat niciun ban acum ce vor să facă? Vor să nu ne lase să ne lucrăm terenurile. Trebuiesc facute tratamente care nefăcute diminuează recolta. Cine ne plătește nouă pierderile? De ce nu au lăsat măcar drumul vechi să continue? aștie au proiectat autostrada din birou, nu au venit pe teren să vadă care este situația. Nu s-au consultat cu populație. dacă moare cineva cum îl ducem la cimitir? Pe unde?”, a spus un localnic.

 

Reprezentantul firmei constructoare, David Coletti, șef de lucrări pe tronsonul 3 al autostrzii, a promis că va fi realizat un drum vicinal, care va ocoli aproximativ 5-6 kilometri, dar pe care oamenii vor ajunge la terenuri și cimitir. 

 

”Problema putea fi rezolvată de la început. Având în vedere că s-a făcut o singură ieșire înspre terenuri, fapt care afectează traficul locuitorilor înspre terenuri și spre satele vecine și localitatea Ocna Mureș, cetățenii au considerat că varianta respectivă nu este oportună având în vedere utilajele cu care trebuie să-și lucreze terenurile proprietate și consideră că drumul vechi trebuie să fie lăsat deschis pentru trafic. Nu s-a ținut cont de doleanțele cetățenilor fapt care duce la afectarea lucrărilor de întreținere a 500-600 de hectare de culturi agricole. Din aceste considerente cetățenii din Gâmbaș sunt acum aici și au blocat drumul tehnologic. Ei au deschis un tabel în care își mai prezintă încă o dată doleanțele celor de la CNADNR. Avem promisiunea directorului CNADNR, a consultantului și proiectantului că vor găsi o soluție”, a spus primarul Mihai Horațiu Josan.

Comentarii Facebook