Primăria Feleacu sabotează Clujul. Vom ajunge cu gunoaiele pe stradă sau vom plăti mai mult

 

Primăria Feleacu, proprietarul terenurilor de la Pata Rât, se opune de luni bune și tergiversează asocierea cu CJ Cluj pentru realizarea unei rampe temporare de gunoi.

 

Actuala rampă temporară, administrată de Salprest Rampă, va fi închisă joi, 25 iunie, definitiv. Situația s-ar putea rezolva, dacă Primăria Feleacu ar vota un acord de asociere cu Consiliul Județean Cluj, pentru a înființa a nouă rampă temporară, până când va fi gata depozitul ecologic de gunoi.

 

Feleacu ar trebui să vină în asociere cu un teren de 5 hectarem dar solicită pentru acesta 1,4 milioane de euro, în timp ce CJ Cluj ar plăti 750 de mii de euro. 

 

Consiliul Local Feleacu ar fi trebuit să voteze și să aprobe o evaluare comună a terenului, pentru a fi stabilit un preț final. Proiectul a căzut, fiind respins de consilierii locali, în ședința de joi, 25 iunie. 

 

În aceste condiții, rezolvarea nu este posibilă, iar Primăria Cluj-Napoca va transporta deșeurile la groapa din Alba Iulia. 

 

Citește AICI de ce e o problemă și cât timp vor putea fi duse deșeurile la Alba.

 

Primarul Emil Boc susține că prețurile vor crește, din cauza transportului, dar nu știe cu cât. Cert este că el a anunțat că Primăria se va îndrepta împotriva Consiliului Județean Cluj, instituție care trebuia să termina depozitul ecologic de deșeuri al Clujului încă de acum un an.

 

Boc: Din iunie nu vom mai avea unde depozita gunoaiele. Prețurile vor crește de 5 ori. Îi vom da în JUDECATĂ pe vinovați

Comentarii Facebook