Șefa TVR, Irina Radu: Cerem să crească taxa. Dacă nu se doreşte televiziune publică, nu va mai exista

 

Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune, Irina Radu, a spus că fără creșterea taxei și modificarea legii televiziunea publică nu poate supraviețui.

 

Este vorba de niște cifre care arată într-un anume fel și care ar putea fi funcționale. Dacă ar crește taxa cu foarte puțin... Înseamnă că ne mințim în continuare. Adică nu putem să ne mințim. Nu poate nimeni să vină să ne zică 'Nu mai cereți'. Ba cerem și, dacă nu se dorește televiziune publică nu va mai exista. Vom fi una din țările Uniunii Europene fără televiziune publică. Cineva trebuie să se hotărască România are sau nu are nevoie de televiziune publică sau o televiziune publică puternică, adică 20 la sută share sau o televiziune care abia respiră. Asta nu este decizia noastră, este o decizie de interes național", a spus directorul interimar SRTV, în Parlament.

 

"Nu se intră dintr-o dată în blocaj. Dar în momentul în care ajungi să plătești doar salarii și să nu mai ai producție, de ce exiști? O televiziune trebuie să existe pentru publicul ei. Dacă ai doar bani de salarii și în rest plătești datorii din urmă, ce să dai la tv? Doar o lege modificată și o schimbare a taxei poate schimba lucrurile", a apreciat Irina Radu.

 

Cu sinceritate vă spun... chiar dacă s-ar șterge datoriile nu se poate funcționa normal și performant la nivelul acesta al abonamentului", a mai spus Irina Radu.

Comentarii Facebook