Scandal în Gașca Zurlii! Ce salarii mizerabile încasau angajații


Gașca Zurli este în proces de destrămare, după ce membri de bază s-au retras, iar acum a izbucnit un scandal legat de sumele încasate ca salarii. Prima a plecat Vero Căliman, cunoscută sub numele de scenă Fețita Zurli, alături de colegul ei Ionuț Varodi. La scurt timp au anunțat că pleacă și Răzvan Marina, cunoscut drept Truli sau Tura Vura.

Anul 2024 a venit cu provocări mari pentru mine și pentru Zurli. În proiectul nostru, lucrurile se transformă. Apar noi modalități de exprimare, altele se încheie”, a transmis Mirela Retegan, fondatoarea grupului

Un fost angajat, Silviu Ciobanu, care a lucrat în cadrul companiei timp de trei ani a declarat că avea mult mai multe atribuții, decât era stipulat în contract și era plătit prost.

Îîn anul 2022, Compania de Evenimente Zurli S.R.L., firma care gestionează Gașca Zurli, avea 19 angajați și în 2020, cifra de afaceri pe care a înregistrat-o a fost de 3,9 milioane de lei, astfel, profitul a ajuns la 114.000 de lei, iar din 2017 până în 2022, Gașca Zurli a avut o cifră de afaceri de 5 milioane de euro și a înregistrat un profit aproximativ de 1 milion de euro, se pare că, dar salariații nu o duceau foarte bine. 

Silviu Ciobanu a spus că ”eram paznic si eram plătit cu suma de 1.000 de ron!!!”.

Potrivit acestuia, pe lângă atribuțiile de paznic, acesta se ocupa de transportul pentru toată echipa, curieratul și chiar încărcatul și descărcatul unor diverse lucruri.

Mai mult, acesta a declarat că  nu a avut nicio zi liberă și că a lucrat de luni până duminică, chiar și până la ore în avansate ale nopții.

Eu m-am adaptat foarte bine, conform cerințelor dumneavoastră. Ați deschis o locație destinată petrecerilor pentru copii, iar eu am desfășurat multe activități pe diferite domenii și vi le enumăr. Am fost ospătar, debarasator, îngrijitor, zugrav, cărăuș (încărcător descărcător), electrician, lăcătuș (reparații mobilier, uși, yale, etc) sau aprovizionare.

A venit ziua mea și ați discutat cu mine pentru cursurile de șofer, pe care le-am luat cu brio… A venit și momentul în care mi-ați propus să mă mut de la bătrâna la care locuiam atunci cu chirie, să vin în str. Vișinilor, spunându-mi că nu voi plăti nimic și nu voi avea nicio grijă, fapt care astăzi m-a determinat să ajung la concluzia că mi-am stricat tot rostul.

Mi-am luat permisul de conducere și au început să vină asupra mea și mai multe sarcini, cu toate că în fișa postului eram paznic și plătit cu suma de 1000 de ron!!!

Vreau să vă aduc la cunoștință că ați uitat următoarele: am făcut pe șoferul pentru toată lumea din Zurli, chiar și din exterior, șofer pentru fetița Zurli, șofer pentru diferite personaje (Pirat, Spiderman sau Batman), șofer curierat, șofer pentru familia dumneavoastră, șofer aprovizionare Zurli, încărcat descărcat singur diverse lucruri”, a spus Silviu Ciobanu într-o  scrisoare adresată Mirelei Retegan

Acesta a ajutat-o pe șefa Găștii, Mirela Retegan să se mute, ba chiar a acceptat să se mute și el atunci când i s-a cerut. 

V-am mutat de la Cotroceni la Băneasa singur, am încărcat, am descărcat, am demontat și montat mobile, lustre, prize și întrerupătoare, am făcut-o și pe zugravul.

Când mi-ați propus să mă mut în str Visinilor, cu siguranță, aveați in cap ideea de a ma pune să fac pază, curățenie, de a fi la costumier, să spăl costumele, să aranjez toată recuzita, ceea ce nu este ușor pentru un singur om.

Să luam aminte că am omis multe activități prestate de mine, care nu erau în fișa postului. Nu am avut nicio zi liberă, am lucrat de luni pana duminică, chiar si până la unu noaptea, am mers la primarii, la ANAF, la OSIM, la diverse edituri, pentru a face treburile dumneavoastră, în concluzie, m-am achitat față de companie… În trei ani, am lucrat pe bandă rulantă, însă eu voi mai presta aceste activități doar dacă voi fi plătit lunar, așa cum trebuie”, a încheiat Silviu Ciobanu scrisoarea.

Mirela Retegan a negat acuzațiile. ”Băiatul acesta încearcă sa își facă publicitate. Într-un final, l-am angajat, aveam nevoie de un paznic și i-am oferit acest post. […] i-am făcut cadou cursuri la școala de șoferi și, după ce a luat carnetul, l-am făcut și conducător auto. Ba chiar i-am oferit si un spațiu de locuit, unde i-am plătit tot ce înseamnă utilități. În fine, recent, a venit la mine și mi-a spus că nu mai este mulțumit cu salariul, iar eu i-am zis că nu pot să îi ofer mai mult și s-a supărat”, a declarat Mirela Retegan.

Comentarii Facebook