Prognoza meteo pe două săptămâni! Vezi cum va fi vremea de Revelion și la începutul lunii ianuarie în Transilvania



Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor termice medii și a cantităților de precipitații pentru perioada 26 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017.

Conform meteorologilor, în Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic uşor mai ridicat decât în mod normal la această dată, caracterizat prin maxime diurne de 2 grade şi minime nocturne de 0 grade, în medie. Apoi valorile de temperatură vor scădea de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie vor fi medii regionale de aproximativ -4 grade ziua şi -15...-14 grade noaptea.

În primele zile ale lunii ianuarie, vremea se va încălzi uşor, iar pe 3 – 4 ianuarie se vor atinge, în medie, 0 grade ziua şi -8...-7 grade noaptea, pentru ca apoi, până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, un nou proces de răcire să determine scăderea temperaturii cu
aproximativ 3...4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalele 26 – 29 decembrie şi 2 – 8 ianuarie, iar în rest doar izolat vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, trecătoare.

Comentarii Facebook