După mai multe zile cu temperaturi ca în plin sezon estival, vremea se schimbă radical! Avertismentul specialiştilor


În mai multe județe din țară, inclusiv județul Cluj, specialiștii anunță ploi torențiale, vijelii și grindină, iar în unele zone montane vorbim chiar și de lapoviță și ninsoare. În plus, a fost emisă și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă până joi seara.

Până acum a fost o primăvară neobișnuită, cu recorduri zilnice de temperaturi. De acum însă, vremea se schimbă radical, iar temperaturile ajung sub normalul perioadei. ANM a emis o avertizare cod galben de vreme severă, valabilă până mâine la ora 15:00.

„Vorbim în continuare despre averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Pentru zona montană, la altitudini în general de peste 1.500m începând din după-amiaza zilei de mâine așteptăm ca precipitațiile să fie și sub formă de lapoviță și ninsoare",spune Diana Giurgiu, meteorolog ANM. 

Avertismentul specialiștilor în această perioadă: „Ne afectează în mod direct sănătatea”

Ar trebui să fim foarte atenți în această perioadă, spun specialiștii. Și asta pentru că schimbările bruște de temperatură ne afectează în mod direct sănătatea.

„Persoanele care au probleme vasculare sau cardiace vor avea de suferit, dar și copiii al căror organism încă nu este foarte bine adaptat la aceste variații, simte în sistem osos", spune Hadrian Borcea, şef UPU SMURD Bihor.

Meteorologii au emis și o informare de vreme instabilă pentru zonele din vestul și centrul țării, însă potrivit acestora, până joi va cuprinde toată țara.

Comentarii Facebook