Perioada de arest al fondatorului Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, prelungită cu încă 20 de zile. Alte 9 percheziții au mai avut loc


După ce a fost arestat la data de 19 ianuarie, măsura preventivă a arestului în privința fondatorului Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost prelungită pentru încă 20 de zile, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cuaze Speciale (PCCOCS), potrivit purtătorului de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, notează Ziarul de Gardă

Amintim că la începutul lunii ianuarie, Știri de Cluj a publicat o anchetă potrivit căreia sute de oameni au rămas fără mii de euro și fără bucătării, prejudiciul fiind de sute de mii de euro, după ce magazinele Bismobil Kitchen din toată țara au fost închise. După ce Mihail Șaran, fondatorul companiei, a fost arestat pentru 20 de zile, când încerca să fugă din Republica Moldova, oamenii legii au constatat că „ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei”. Peste 55 de plângeri au fost depuse de cetățeni ai R. Moldova, până la data de 26 ianuarie, prejudiciul ridicându-se la circa 8 milioane de lei (MD) în acel moment.

Autoritățile din Republica Moldova au percheziționat și alte persoane implicate în cazul Bismobil Kitchen

Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu ofițerii Direcției generale urmărire penală (DGUP), sub conducerea PCCOCS, au efectuat încă 9 percheziții la persoane implicate în schema infracțională în dosarul escrocheriilor comise de compania Bismobil Kitchen”, declarau autoritățile miercuri, 8 februarie.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație pe care se păstrează urmele infracțiunilor, contracte, facturi și alte obiecte care au importanță pe cauza penală, informează reprezentanții PCCOCS. „Actualmente se întreprind toate măsurile și acțiunile necesare în scopul acumulării probatoriului pe cauzele penale inițiate”, au mai transmis autoritățile din Republica Moldova. 

Conform codului penal, escrocheria se pedepsește cu 15 ani de închisoare.

La 10 ani de la înregistrarea în R. Moldova a firmei „Bismobil” SRL, Mihail Șaran, fondatorul companiei, care a ajuns, între timp, să gestioneze în Moldova și în România zeci de companii, prin intermediul cărora se comercializau bucătării la comandă, a fost arestat pe 19 ianuarie, pentru 20 de zile, după ce oamenii legii au constatat că „ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei”. Oamenii așteaptă să fie despăgubiți, după ce au rămas fără bucătăriile comandate, dar și fără banii achitați în avans pentru acestea la semnarea contractelor.

Vă reamintim că Știri de Cluj a publicat două anchete jurnalistice cu privire la sutele de păgubiți care au rămas și fără mobila de bucătărie și fără sute de mii de euro (suma medie fiind de 6000 de euro de păgubit), după ce Bismobil Kitchen a închis toate cele 14 magazine din România. Informația a fost preluată de presa locală și națională, iar scandalul a ajuns la nivel național, ca mai apoi patronul firmei, Mihail Șaran să fie arestat și acuzat de înșelăciune și escrocherie. 

Citește toate articolele despre acest subiect

Comentarii Facebook