Peste 50 de plângeri înregistrate la poliție la adresa firmelor Bismobil Kitchen. În 15 cazuri s-a început deja cercetarea penală pentru înșelăciune


În cursul zilei de 18.01.2023, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a transmis răspunsul la solicitarea făcută de Știri de Cluj, prin care anunță că până acum s-au depus 54 de plângeri la adresa firmelor pe care Bismobil Kitchen încheia contracte, iar în 15 cazuri s-a început deja cercetarea penală pentru înșelăciune. 


"În urma verificărilor efectuate la structurile de specialitate din cadrul Poliției Române a rezultat faptul că, la nivel național, 54 de persoane vătămate au formulat plângeri penale și petiții împotriva societăților comerciale partenere titularului de marcă la care faceți referire. Urmare acestor plângeri, au fost înregistrate 15 dosare penale, în cadrul cărora se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de înșelăciune prevăzute de art. 244, alin. (1) din Codul Penal, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1,7 milioane de lei".


Răspunsul IGPR a venit după ce Stiri de Cluj a publicat două anchete jurnalistice cu privire la sutele de păgubiți care au rămas și fără mobila de bucătărie și fără sute de mii de euro (suma medie fiind de 6000 de euro de păgubit), după ce Bismobil Kitchen a închis toate cele 14 magazine din România. Informația a fost preluată de presa locală și națională, iar scandalul a ajuns la nivel național.


Sute de oameni păgubiți cu milioane de lei, după închiderea magazinelor Bismobil Kitchen. Reprezentanții firmei, de negăsit. Autoritățile ridică din umeri


Principalii responsabili de situația sutelor de păbubiți sunt Mihail Șaran, asociat unic al SC Bismobil Kitchen SRL și Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care brandul Bismobil Kitchen încheia contracte în România.

La Cluj, firma pe care se făceau contracte - SC LSS Partner BK SRL- îi avea ca asociați pe Lorand Soares Szasz (50% până în ziua închiderii magazinului)-  și SC Bismobil Kitchen SRL (50%). 

Lorand Soares Szasz este un foarte cunoscut speaker și organizator de cursuri și seminarii despre creșterea accelerată a IMM-urilor.


Citește toate materialele despre acest subiect:

Comentarii Facebook