Lorand Soares Szasz, expert în creșterea accelerată a IMM-urilor, printre oamenii din spatele pagubei Bismobil Kitchen la Cluj-EXCLUSIV

Lorand Soares Szasz, un foarte cunoscut speaker și organizator de cursuri și seminarii privind creșterea accelerată a IMM-urilor, este unul dintre oamenii din spatele pagubei produse la Cluj de Bismobil Kitchen, acesta deținând  (până la închiderea magazinului din Cluj) 50% din societatea SC LSS Partner BK SRL, societate pe care se încheiau contractele în acest sediu. Restul de 50% din acțiuni aparțineau SC Bismobil Kitchen SRL, care îl are ca asociat unic pe Mihail Șaran și administrator pe Andriana Brașoveanu).

Bismobil Kitchen = investiție accelerată?

Lorand Soares Szasz susține ca, deși avea 50% din firmă, a fost un investitor silențios în companie și nu a fost implicat în niciun fel în deciziile manageriale ale societății SC LSS Partner BK SRL, din care s-a și retras în noiembrie 2022, întrucât nu și-a recuperat investiția. Retragerea s-a produs exact în ziua închiderii magazinului de la Cluj. 

Lorand Soares Szasz este urmărit de peste 500.000 de oameni pe Facebook, are peste 100.000 de followers pe Instagram și este cunoscut pentru diverse prezentări și cursuri în care îi învață pe antreprenori cum să își dezvolte "accelerat" afacerea. Apare și ca expert pe site-ul https://upriserz.ro/  pe care te poți înscrie, dacă vrei să înveți cum să crești "accelerat".

În mod ironic, pare că cei de la Bismobil Kitchen, au aplicat exact o creștere "accelerată", întrucât în doar doi ani de la venirea Bismobil Kitchen în România, firma a deschis 14 showroom-uri în toată țara, printre care și pe cel din Cluj.

Doar că rezultatul este unul dezastruos: toate magazinele din România au fost deja închise și sute de oameni din toată țara, păgubiți cu milioane de lei de acest brand.

Vă reamintim că Bismobil Kitchen a păgubit sute de oameni în toată România cu sute de mii de euro, pagubele totale fiind de multe milioane de lei, după ce firma a închis toate magazinele din țară. Știri de Cluj a prezentat în exclusivitate săptămâna trecută modul în care aceștia au acționat, dar și inerția autorităților față de toată situația creată. După publicarea anchetei Știri de Cluj, scandalul Bismobil Kitchen a luat amploare națională, subiectul fiind preluat de foarte multe publicații și televiziuni, iar reprezentanții poliției au început să îi sune pe cei care au depus reclamații. 

Citiți și:

Sute de oameni păgubiți cu milioane de lei, după închiderea magazinelor Bismobil Kitchen. Reprezentanții firmei, de negăsit. Autoritățile ridică din umeri

Lorand Soares Szasz, unul dintre oamenii din spatele pagubei produse la Cluj de Bismobil 

În magazinul din Cluj contractele erau încheiate pe firma SC LSS Partner BK SRL, societate cu capital social de 200 lei, la fel ca mai toate celelalte peste 40 de firme înființate de Bismobil Kitchen. Firma SC LSS Partner BK SRL a fost înființată în mai 2021 și avea doi angajați. A înregistrat pierderi încă din primul an de funcționare, pe 2022 situațiile nefiind depuse încă.

Lorand Soares Szasz- asociat cu 50% în societatea care încheia la Cluj contractele pentru Bismobil Kitchen

Până în 24.11.2022, cât timp magazinul din Cluj a fost deschis, societatea SC LSS Partner BK SRL i-a avut ca asociați pe:

Lorand Soares Szasz- 50%- 10 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei

SC Bismobil Kitchen SRL - 50%- 10 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei

Andriana Brașoveanu- administrator


În 21 noiembrie 2022, adică exact ziua în care magazinul din Cluj s-a închis, prin Hotărârea nr. 002/21.11.2022 a Adunării Generale a Asociaților Societății LSS Partner BK SRL, Lorand Soares Szasz a ieșit din societate, cedând părțile sociale Andrianei Brașoveanu, care este și administrator la toate cele peste 40 de firme ale Bismobil Kitchen.

Hotarârea societății a fost înregistrată la Registrul Comerțului în data de 24.11.2022, iar, în prezent, asociații societății SC LSS Partner SRL sunt:

Andriana Brașoveanu (cetățean român, născută în Republica Moldova)- 50%- 10 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei

SC Bismobil Kitchen SRL- 50% - 10 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei

modificare act constitutiv SC LSS Partner BK SRL.jpg

Astfel, în anul 2021, firma SC LSS Partner BK SRL a avut o cifră de afaceri de 272.985 lei și pierderi tot atâtea - 275.670 lei. Această situație financiară nu i-a împiedicat să ia comenzi și în 2022. Situația pe anul 2022, nu a fost încă depusă. 


SITUAŢIA FINANCIARĂ PE ANUL 2021 furnizată de Registrul Comerțului pentru Știri de Cluj

- Profit (rd.01+02-03-04-05-06-07): 0 LEI

- Pierdere (rd.03+04+05+06+07-01-02): 275670 LEI

18. PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(Ă): - Pierdere (rd. 229-228): 273832 LEI

18. PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(Ă): - Profit (rd. 228-229): 0 LEI

Număr mediu de salariati: 2

Impozite, contribuții și taxe neplătite la termenul stabilit la bugetul de stat, din care: 0 LEI

"1. Cifra de afaceri netă (ct.701 + 702 + 703 + 704 + 705 + 706 + 708 + 707 - 709 + 741** + 766)": 272985 LEI

ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd. 01 + 02 + 03): 131740 LEI

La Cluj, deși știau că închid magazinul, reprezentanții firmei au anunțat că este relocare și că urmează să se deschidă în altă locație 


Deși știau ca vor închide magazinul de pe strada Aurel Vlaicu din Cluj, reprezentanții Bismobil Kitchen nu au anunțat clienții că acesta se va închide, ci au pus un afiș pe ușă, care există și în prezent, conform căruia, magazinul va fi "relocat" și asigurau oamenii că nu au motive să își facă griji pentru bucătăriile contractate: 

"Vă vom aștepta la o locație nouă; despre data deschiderii, adresa noii locații, vă vom informa în curând. Să nu vă faceți griji de bucătăriile contractate, întrucât procesele de confecționare sunt și vor fi ținute sub control, în așa fel încât să vă bucurați de bucătăria mult visată" 
inchidere magazin cluj.jpg

Principalii responsabili la nivel național pentru toate pagubele de milioane de lei produse oamenilor sunt Mihail Șaran, asociat majoritar la SC Bismobil Kitchen SRL (firma "mamă" pentru toate cele peste 40 de firme pe care se încheiau contracte) și Andriana Brașoveanu, administrator la toate firmele Bismobil. La Cluj, contractele au fost încheiate de firma  SC LSS Partner SRL, ce avea îî avea ca asociați până la închiderea magazinului în 21 noiembrie 2022 pe Lorand Soares Szasz (50%) și SC Bismobil Kitchen SRL -(restul de 50%).

Lorand Soares Szasz și Mihail Șaran se cunoșteau cu câțiva ani înainte de deschiderea showroom-ului de la Cluj

Lorand Soares Szasz și Mihail Șaran se cunoașteau cel puțin din anul 2019, când i-a luat un interviu, în urma căruia și-a exprimat admirația față de inițiatorul Bismobil Kitchen. Iată ce scria în 2019 Lorand Soares Szasz despre Mihail Șaran:

"Când am fost la Chișinău am avut plăcerea să-i iau interviul lui Mihail, client BM. Mihail Șaran a înființat în 2012 o companie care se ocupă cu proiectarea și instalarea bucătăriilor. E fenomenal cum reușește să-și gestioneze afacerea și echipa. Urmărește în Upriserz interviul integral".


Lorand Soares Szasz si Mihail Șaran.png


lorand Soares Szasz lauda Bismobil Kitchen.png                lorand soares szasz si mihail saran.png

Andriana Brasoveanu si Mihail Saran Bismobil Kitchen.png

Contactat de Știri de Cluj, Lorand Soares Szasz sustine ca, desi avea 50% din firma, nu a fost implicat în deciziile de management ale societatii, neavând niciun rol activ, ci a fost investitor silențios în companie, fără să îndemne oamenii să cumpere produsele lor. În ceea ce privește retragerea din firmă, acesta susține că în noiembrie 2022 s-a retras întrucât nu și-a recuperat investiția inițială.  


"Ca urmare a informațiilor vehiculate, legate de implicarea mea în business-ul Bismobil Kitchen în România, aș dori să aduc anumite clarificări. Am fost implicat doar ca investitor în această companie, fără să iau parte la deciziile de business sau în gestiunea firmei, fără a avea deci un rol activ, aceasta fiind înțelegerea avută cu cei de la Bismobil Kitchen încă din etapa de setare a colaborării noastre. Nu am promovat servicile firmei, nu am publicat implicarea mea în firmă și nu am îndemnat oamenii să cumpere produsele lor. Am fost investitor silențios, cum sunt in alte zeci de firme din România și din lume.
Mai mult, implicarea mea ca investitor în această companie a încetat în luna Noiembrie 2022, deoarece nu mi-am recuperat investiția inițială și am preferat să mă retrag. Speranța mea este ca situația actuală să se rezolve în cel mai scurt timp posibil și să se ajungă la o înțelegere de comun acord cu clienții.
Sunt un mare susținător al transparenței și adoptării unor principii sănătoase de business, care pun accentul pe nevoile clienților și clădirii unui nume bazat pe încredere. În ultimii ani am investit în aproape 10 firme din România și voi continua să sprijin spiritul antreprenorial local, atât din postura de educator cât și de investitor",

a declarat Lorand Soares Szasz pentru Știri de Cluj.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 14.01.2022

În urma articolelor publicate de Știri de Cluj cu privire la pagubele de sute de mii de euro produse de brandul de mobila Bismobil Kitchen, poliția municipiului Cluj-Napoca s-a sesizat din oficiu și a întocmit dosar de cercetare penală la nivelul Biroului de Investigații Criminale

Într-un răspuns oficial transmis la solicitarea pe care am făcut-o, poliția municipiului Cluj-Napoca a transmis:

"La nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca a fost întocmit un dosar de cercetare penală, constituit ca urmare a sesizării din oficiu, în baza informațiilor apărute în spațiul public"

Biroul de Investigații Criminale al Poliției Cluj-Napoca a început cercetarea penală în cazul pagubei Bismobil Kitchen

Citește toate materialele despre acest subiect:

Comentarii Facebook