Patronul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost arestat în Moldova, când voia să fugă din țară. Vezi momentul reținerii pe aeroport-VIDEO


Patronul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost arestat în Moldova, când părăsea țara

Directorul „Bismobil Kitchen”, compania care a lăsat fără bani și fără mobilă mai mulți clienți din România și din Republica Moldova, a fost reținut în timp ce intenționa să părăsească țara. 

Directorul și fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut „acum câteva zile în urmă” pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să părăsească țara. Informația a fost confirmată de către Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție (IGP) luni, 23 ianuarie, anunță Ziarul de Gardă, o publicație din Republica Moldova. 

În acest moment Mihail Șaran se află în arest, iar judecătorii i-au aplicat un mandat de arestare pe un termen de 20 de zile.

Sute de oameni păgubiți cu milioane de lei, după închiderea magazinelor Bismobil Kitchen. Reprezentanții firmei, de negăsit. Autoritățile ridică din umeri

În România, unde cele 14 magazine Bismobil Kitchen au fost închise, iar mai mulți clienți au rămas „prejudiciați” atât fără bucătării, cât și fără avansurile achitate de circa șase mii euro – s-au depus 54 de plângeri la adresa firmelor pe care Bismobil Kitchen încheia contracte, iar în 15 cazuri s-a început deja cercetarea penală pentru înșelăciune, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) la solicitarea Știri de Cluj.

Lorand Soares Szasz, expert în creșterea accelerată a IMM-urilor, printre oamenii din spatele pagubei Bismobil Kitchen la Cluj-EXCLUSIV

În Republica Moldova împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului acestuia Mihail Șaran sunt înregistrate 15 plângeri din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă. După ce săptămâna trecută reprezentanții companiei au încetat să mai răspundă la apelurile telefonice ale clienților, iar magazinul din Chișinău a fost închis, clienții au început să depună plângeri la poliție, potrivit zdg.md.

Știri de Cluj a anunțat în urmă cu o săptămână toate televiziunile și ziarele importante din Republica Moldova cu privire la situația creată în România de firma Bismobil Kitchen, avertizând asupra riscului ca paguba produsă să se repete și în Republica Moldova. Din păcate, după doar câteva zile, reprezentanții firmei Bismobil Kitchen au închis magazinul din Chișinău și au procedat ca și în România , și nu mai răspundeau la niciun telefon. 

Vă reamintim că Știri de Cluj a publicat două anchete jurnalistice cu privire la sutele de păgubiți care au rămas și fără mobila de bucătărie și fără sute de mii de euro (suma medie fiind de 6000 de euro de păgubit), după ce Bismobil Kitchen a închis toate cele 14 magazine din România. Informația a fost preluată de presa locală și națională, iar scandalul a ajuns la nivel național.


Sute de oameni păgubiți cu milioane de lei, după închiderea magazinelor Bismobil Kitchen. Reprezentanții firmei, de negăsit. Autoritățile ridică din umeri


Principalii responsabili de situația sutelor de păbubiți sunt Mihail Șaran, asociat unic al SC Bismobil Kitchen SRL și Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care brandul Bismobil Kitchen încheia contracte în România.

La Cluj, firma pe care se făceau contracte - SC LSS Partner BK SRL- îi avea ca asociați pe Lorand Soares Szasz (50% până în ziua închiderii magazinului)-  și SC Bismobil Kitchen SRL (50%). 

Lorand Soares Szasz este un foarte cunoscut speaker și organizator de cursuri și seminarii despre creșterea accelerată a IMM-urilor.

Citește toate materialele despre acest subiect:

119140431_172390774449280_3803420905627818480_n.jpg

Momentul reținerii lui Mihail Șaran. Avea buzunarele pline de bani

Comentarii Facebook