Plângere penală colectivă împotriva Bismobil Kitchen, depusă la DIICOT București, în numele a aproximativ 100 de păgubiți

Plângere penală colectivă împotriva Bismobil Kitchen, în numele a aproximativ 100 de păgubiți

Casa de avocatură Blaj Law din Cluj a depus astăzi la DIICOT București o plângere penală colectivă în numele a aproximativ 100 de păgubiți ai Bismobil Kitchen, pentru înșelăciune,  grup infracțional organizat și mai multe infracțiuni de natură economică. Prejudiciul depășește câteva milioane de lei, motiv pentru care plângerea a fost adresată DIICOT București.


"Traversăm o perioadă foarte solicitantă în ceea ce privește acest demers colectiv, în care primim provocări profesionale, atât sub aspect administrativ - cu gestionarea tuturor clienților care ni s-au adresat pentru prejudiciile suferite în raporturile cu Bismobil Kitchen, cât și sub aspect juridic, cu identificarea tuturor elementelor și a mecanismelor care au stat în spatele acestei scheme financiare frauduloase de proporții. 
Resursele departamentului nostru de drept penal au fost integral alocate acestui proiect pentru ca, în cel mai scurt timp să putem depune o plângere penală menită să sprijine organele de anchetă în tragerea la răspundere a artizanilor acestei înșelăciuni.

În cursul zilei de astăzi, am reușit să înregistrăm la Structura Centrală a DIICOT plângerea penală colectivă formulată împotriva entităților ce au activat sub sigla Bismobil Kitchen, dar și împotriva persoanelor fizice care apar la acest moment drept coordonatori ai schemei infracționale. 

Suntem, în continuare, dedicați acestui proiect întrucât, zilnic, suntem contactați de persoane noi care ne semnalează că au fost victimele promisiunilor Bismobil Kitchen și care doresc ca persoanele din spatele companiei să fie trase la răspundere penală. 
Întrucât contextul reclamă din partea noastră o promptitudine deosebită, am formulat și depus plângerea penală în numele a aproximativ 100 de persoane vătămate, urmând ca, pentru toți cei care ne solicită în vederea recuperării prejudiciului și tragerii la răspundere penală a reprezentanților Bismobil Kitchen, să completăm plângerea penală cu care a fost sesizată DIICOT", a declarat pentru Stiri de Cluj, avocatul Bogdan Blaj de la Casa de avocatură Blaj Law

Vă reamintim ca firma Bismobil Kitchen a păgubit în România sute de persoane, după ce a închis toate cele 14 magazine la finalul anului trecut. Într-un răspuns oferit Știri de Cluj, Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat în urmă cu câteva zile că la nivel național s-au depus 54 de plângeri individuale pentru înșelăciune, în 15 cazuri fiind deja începută cercetarea penală. 

Peste 50 de plângeri înregistrate la poliție la adresa firmelor Bismobil Kitchen. În 15 cazuri s-a început deja cercetarea penală pentru înșelăciune

Vă reamintim că Știri de Cluj a publicat două anchete jurnalistice cu privire la sutele de păgubiți care au rămas și fără mobila de bucătărie și fără sute de mii de euro (suma medie fiind de 6000 de euro de păgubit), după ce Bismobil Kitchen a închis toate cele 14 magazine din România. Informația a fost preluată de presa locală și națională, iar scandalul a ajuns la nivel național.


Sute de oameni păgubiți cu milioane de lei, după închiderea magazinelor Bismobil Kitchen. Reprezentanții firmei, de negăsit. Autoritățile ridică din umeri


Principalii responsabili de situația sutelor de păbubiți sunt Mihail Șaran, asociat unic al SC Bismobil Kitchen SRL și Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care brandul Bismobil Kitchen încheia contracte în România.

La Cluj, firma pe care se făceau contracte - SC LSS Partner BK SRL- îi avea ca asociați pe Lorand Soares Szasz (50% până în ziua închiderii magazinului)-  și SC Bismobil Kitchen SRL (50%). 

Lorand Soares Szasz este un foarte cunoscut speaker și organizator de cursuri și seminarii despre creșterea accelerată a IMM-urilor.


poza cei trei bismobil kitchen.png

Citește toate materialele despre acest subiect:

Comentarii Facebook