Tupeu maxim! Patronul firmei Bismobil Kitchen, acuzat că a păgubit sute de români cu bucătării, spune că nu mai are niciun euro în cont


Mihail Șaran, proprietarul firmei Bismobil Kitchen, care a luat de la români avansuri în valoare de milioane de lei pentru a le livra mobilier de bucătărie, dar nu a mai făcut asta, ridică din umeri și spune că în conturi nu mai e niciun ban.  

Sute de români au plătit fiecare mii de euro pentru mobila de bucătărie, dar nu au mai primit nimic, iar firma Bismobil Kitchen și-a închis showroom -urile din toată țara. Mihail Șaran deținea în țară 40 de firme, iar în cea de la Cluj era asociat cu Lorand Soares Szasz, un foarte cunoscut speaker și organizator de cursuri și seminarii privind creșterea accelerată a IMM-urilor. Ultimul s-a retras din firmă chiar în ziua în care showroom-ul de la Cluj-Napoca s-a închis, în 21 decembrie 2022, dar spune că nu știa nimic și că era investitor pasiv. Cert este că și aici s-au luat avansuri mari pentru bucătării care nu s-au mai livrat.

Lorand Soares Szasz, expert în creșterea accelerată a IMM-urilor, printre oamenii din spatele pagubei Bismobil Kitchen la Cluj-EXCLUSIV

Marți, Mihail Șaran, pe firma căruia curg plângerile penale și cererile de chemare în justiție, spune că nu mai are niciun ban în conturi, dar s-a încurcat în declarații.

Primul motiv că au rămas fără bucătărie este acela că noi am tot rămas fără produceri, practic, dar problema principală o reprezintă rezilierile în masă din toate showroom-urile. În decurs de 10 zile, cred că am înregistrat 150 de rezilieri de contracte. (...) Este o afacere unde noi nu avem producțiile noastre și banii au plecat direct la producători. (...) Toți producătorii s-au dezis de a produce bucătării”, a mărturisit patronul firmei de mobilă, Mihail Șaran, pentru Acces Direct.

Problema este că sunt mulți parteneri foarte noi. (...) O să depunem cerere la insolvență, deja am depus-o, cred. Deja administratorul provizoriu sigur o să vadă unde sunt banii, cum o să-i recuperăm și cum o să-i reîntoarcem clienților. Noi clar că bucătării nu mai putem să producem și să livrăm în România. Acum 0 (n.r. banii pe care îi au în cont). Noi avem peste 2 milioane de euro în avans la producători”, a adăugat acesta.

Acesta a precizat că firma de mobilă a dat 2 milioane de euro în avans la producători. Din 1100 de comenzi, 800 au fost livrate.

Sute de oameni păgubiți cu mii de euro, după închiderea magazinelor Bismobil Kitchen. Reprezentanții firmei, de negăsit. Autoritățile ridică din umeri

Moderator: ”De ce furnizorii nu v-au dat bucătăriile, dacă dvs le-ați dat banii?”

Mihail Șaran: ”Fiindcă… de frică că nu o să le achităm!”.

Moderator: ”Păi nu le-ați achitat înainte, dacă ați luat banii de la clienți (oamenii au dat avansuri de 70% și chiar le-au achitat integral)?”

Mihail Șaran: ”Le achiți doar o parte, nu poți să le achiți full!”. 

Moderator: ”Dar de ce să le fie frică (producătorilor). Nu aveau încredere în dvs?”

Mihail Șaran: ”Nu, fiindcă sunt parteneri foarte noi, unii de jumătate de an, alții de 3 luni!”.

Moderator: ”Dar ați luat banii de la clienți, de ce nu ați livrat mobila unora dintre oameni?”

Mihail Șaran: ”În total noi avem de livrat 400 de bucătării, dar avem întârzieri la 90 de clienți. Din haosul care s-a format în online, toată lumea, cei 400, au venit în showroom și au făcut scandal. Oamenii au început să plece, oamenii au intrat în panică. Magazinele au rămas fără personal”.

Angajații au transmis în emisiune că au fost amenințați să nu vorbească nimic.

Păgubiții au mai precizat la Antena Stars că  Șaran nu spune adevărul, pentru că producătorii menționați de acesta au fost contactați și au spus că mobilierul este făcut, dar nu a fost achitat. ”Nu este asa. Fiecare mobilă este achitată 50%. După livrare se achită restul”, a spus Mihail Șaran, căruia i s-a spus că oameni au achitat mobilierul în procent de 70%, chiar 100% bucătăriile și că lucrurile spuse de el nu se leagă.  

Citește toate materialele despre acest subiect:

ffd1eb4e0a087b1c256873cb435482f0.jpg

Foto: Mihai Șaran și Andriana Brașoveanu, doi dintre principalii responsabili de situația sutelor de păgubiți Bismobil Kitchen

Comentarii Facebook