În timp ce în România autoritățile încă se ''gândesc'', în Republica Moldova alte 5 persoane au fost reținute în dosarul Bismobil Kitchen-VIDEO


În timp ce autoritățile din România încă "analizează", în Republica Moldova au făcut 19 percheziții și au mai reținut 5 persoane în dosarul Bismobil Kitchen


În timp ce autoritățile din România încă se gândesc cum să acționeze, în Republica Moldova procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), împreună cu angajații din cadrul Inspectoratului național de investigații (INI) și cei ai Direcţiei Generale Urmărire Penală (DGUP) din cadrul Poliției au reținut alte cinci persoane în dosarul  „Bismobil Kitchen.”


Televiziunile din Republica Moldova relatează că au fost pornite 17 cauze penale, iar prejudiciul de acolo depășește 10.000.000 lei. După reținerea fondatorului companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, și plasarea lui în arest,  vineri -27 ianuarie 2023, au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău. În cadrul acestor percheziții au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație, mijloace bănești, contracte, facturi și ștampile.


Cele cinci persoane reținute vineri sunt trei bărbați și două femei din cadrul companiei, angajați ca și contabili și agenți de vânzari. 

Mihail Șaran, fondatorul Bismobil Kitchen a fost arestat pentru 20 de zile în Republica Moldova, după ce fusese reținut pe aeroportul din Chișinău cand încerca să părăsească țara. Acesta așteaptă acum pronuntarea Curții de Apel față de contestația depusă de procurori, privind arestarea lui pentru 30 de zile, nu 20. 


Vă reamintim că Știri de Cluj a publicat la începutul anului două anchete jurnalistice cu privire la sutele de păgubiți care au rămas și fără mobila de bucătărie și fără sute de mii de euro (suma medie fiind de 6000 de euro de păgubit), după ce Bismobil Kitchen a închis toate cele 14 magazine din România. Informația a fost preluată de presa locală și națională, iar scandalul a ajuns la nivel național, iar mai apoi și în Republica Moldova.


Sute de oameni păgubiți cu milioane de lei, după închiderea magazinelor Bismobil Kitchen. Reprezentanții firmei, de negăsit. Autoritățile ridică din umeri


Principalii responsabili de situația sutelor de păbubiți sunt Mihail Șaran, asociat unic al SC Bismobil Kitchen SRL și Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care brandul Bismobil Kitchen încheia contracte în România.

La Cluj, firma pe care se făceau contracte - SC LSS Partner BK SRL- îi avea ca asociați pe Lorand Soares Szasz (50% până în ziua închiderii magazinului)-  și SC Bismobil Kitchen SRL (50%). 

Lorand Soares Szasz este un foarte cunoscut speaker și organizator de cursuri și seminarii despre creșterea accelerată a IMM-urilor.

În urmă cu două săptămâni, Știri de Cluj a anunțat și toate televiziunile și ziarele importante din Republica Moldova cu privire la situația creată în România de firma Bismobil Kitchen, avertizând asupra riscului ca paguba produsă să se repete și în Republica Moldova. Din păcate, după doar câteva zile, reprezentanții firmei Bismobil Kitchen au închis magazinul din Chișinău și au procedat ca și în România , și nu mai răspundeau la niciun telefon. 


Citește toate materialele despre acest subiect:


Comentarii Facebook