Doi angajați ai Spitalului Militar din Cluj, aflați în timpul liber, au salvat viața unui tânăr care a intrat în stop cardio-respirator la fotbal


Doi tehnicieni de imagistică medicală, angajați ai Spitalului Clinic Militar de Urgență "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca, au salvat viața unui tânăr, după ce acesta a intrat în stop cardio- respirator pe un teren de fotbal. 

,,Primul ajutor salvează vieți!

În seara zilei de 11 aprilie 2024 colegii noștri tehnicieni în serviciul de imagistică medicală, sergentul Chiorean Bogdan și Căpușan Cosmin, aflați în timpul liber, în scop recreativ (fotbal), într-o bază sportivă din municipiul Cluj-Napoca, au fost solicitați de un grup de tineri aflați pe terenul învecinat, în vederea acordării primului ajutor, unui tânăr de 23 ani prăbușit pe teren, aflat în stop cardio-respirator.

Au ajuns la tânărul care nu prezenta semne vitale și au preluat manevrele de resuscitare de la colegii acestuia, până la sosirea echipajului de ambulanță.”, au relatat cei de la Spitalul Militar din Cluj. 

În momentul de față tânărul este în afara oricărui pericol, intervenția celor doi  fiind de o importanță vitală.

,,Cosmin lucrează în spitalul nostru de peste 20 de ani iar Bogdan de peste 18 ani, ambii fiind preocupați de pregătirea profesională, având performanțe deosebite.

Mulțumim colegilor noștri pentru responsabilitatea și spiritul civic de care au dat dovadă și pentru profesionalismul cu care au acționat! ”, transmit reprezentanții spitalului. 

436602839_916894116896020_5938431769379525651_n.jpg


Comentarii Facebook