Service-urile auto din Cluj, luate la control de Inspecția Muncii! S-au dat amenzi de mii de lei și mai multe echipamente au fost scoase din funcțiune


Inspecția muncii a făcut o serie de controale la Atelierele și service-urile auto din Cluj. Aceștia au verificat aproape 20 de angajatori.

În perioada 23-26.04.2023 ITM Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control la un număr de 17 angajatori din judeţul Cluj și s-au aplicat sancțiuni contravenționale la doi angajatori , în cuantum total de 13.500 lei. 

Amenzile au fost aplicate pentru: lipsa verificărilor tehnice periodice și lipsa autorizării funcționării echipamentelor de muncă care intră sub incidența ISCIR, precum și pentru lipsa măsurilor de protecție colectivă la canalul de reparații auto. 

Mai mult, la patru societățile verificate au fost oprite din funcțiune patru echipamente de muncă din cauza expirării autorizării ISCIR a acestor echipamente.

De asmenea, inspectorii ITM au dat 9 avertismente, fiind dispuse măsuri de remediere.

Avertismentele au fost aplicate pentru: nepurtarea echipamentului individual de protecție de către toți lucrătorii, lipsa semnăturilor pe fișele de instruire, fișe de aptitudini expirate și semnalizare permanentă de securitate deteriorată.

Comentarii Facebook