Fața neagră a Clujului, pe care autoritățile nu o văd. Oamenii le cer să intervină: „Infect, de nedescris/Mizerie maximă la orice oră”


Ghetoul de pe Calea Dezmirului din Cluj-Napoca este o realitate dureroasă a „orașului de 5 stele”. De ani de zile în această zonă locuiesc oameni în condiții precare. Comunitatea romilor din ghetou este compusă în mare parte din familii sărace, care trăiesc în case fără apă, curent sau canalizare, în încăperi mici, adesea supraaglomerate și insalubre. 

Clujenii circulă cu frică pe strada Dezmirului și cer Primăriei să găsească soluții de ani de zile, însă fără rezultate. Administrația ridică din umeri, în acest moment alte soluții decât locuințele sociale nu prea sunt, iar acestea se construiesc mult prea încet. 

Reclamațiile clujenilor vizează faptul că în zonă este o mizerie de nedescris, asta în timp ce la câțiva pași, vile luxoase au fost construite în „noul Dezmir”. 

„Vreau să vă întreb care este cadrul legal prin care locuiesc sutele de persoane în colibe de carton din această zonă? Cine le plătește curentul? Au contracte cu Electrica? Mizerie maximă la orice ora din zi și din noapte pe trotuare, infect, de nedescris. 

Explicați vă rog care este situația acolo, de ce nu se face nimic să dispară acel focar de infecție al orașului de 5 stele?”, reclamă un clujean. 

Comentarii Facebook