Pompier din Cluj - alpinist profesionist de intervenție! S-a clasat pe locul 4 la un concurs internațional în Spania


Un pompier de la ISU Cluj, subofițer operativ la Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca, a ocupat locul 4 la competiția internațională Rescue Great Day, desfășurată în Spania. 

Plutonier major Raul Oltean, subofițer operativ la Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca, a ocupat locul 4 la competiția internațională Rescue Great Day, desfășurată în Spania. Subofițerul face parte din lotul reprezentativ de alpiniști de intervenție din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

În perioada 25-28 aprilie, românii s-au întrecut la Sevilla cu echipe de pompieri alpiniști proveniți din 35 de state. La final, compatrioții noștri s-au numărat printre cei mai buni, fiind aproape de podium, cu un total de 1334,89 puncte. Concursul a fost câștigat de către o echipă din Suedia.

„Pompierii alpiniști de intervenție au avut de parcurs mai multe probe cu diferite scenarii, precum salvarea, recuperarea și evacuarea victimelor sau animalelor dintr-un mediu natural (baraj, deversor și front stâncos) și din structurile mari și clădirile carismatice ale orașului. În lotul României s-au aflat 11 cadre militare, de la ISU București-Ilfov, ISU Alba, ISU Botoșani, ISU Brașov, ISU Cluj, ISU Hunedoara, ISU Mureș și ISU Timiș.

Colegul nostru a devenit alpinist de intervenție în 2022. În scurt timp a ajuns și membru al lotului Rope Rescue Romania, participând anul trecut la alte două concursuri internaționale, Festivalul de Salvare UKRO (Marea Britanie), respectiv Grimpday (Franța)”, transmite ISU Cluj. 

b3.jpeg

Comentarii Facebook