O nouă tiroliană va fi construită într-o frumoasă localitate din județul Cluj! Va avea o lungime de 1,2 km


O instalație tiroliană cu o lungime de 1.200 de metri va fi construită în localitatea Lunca Vișagului, comuna Poieni, lângă lacul și barajul Drăgan – Floroiu. 

Tiroliana va parcurge această distanță pe deasupra lacului Drăgan, iar diferența de înălțime dintre stația de sosire și cea de plecare este de aproape 95 de metri.

Potrivit documentației, construcția tirolienei va implica utilizarea unei structuri metalice și a unor cabluri de transport de mare rezistență, fixate prin intermediul unor elemente metalice de susținere conform proiectului de rezistență al instalației. Se va realiza, de asemenea, un bloc de beton pentru stația de plecare și cea de sosire, în care va fi ancorată structura instalației. Distanța dintre cele două stații este de aproximativ 1224 de metri, iar diferența de înălțime este de 94,55 de metri, cu stația de sosire aflându-se la cota 878,55 și stația de plecare la cota 973,10.

Această instalație va fi dedicată activităților de agrement, oferind senzații tari și aventură celor care se vor aventura pe traseul său, cu condiția să fie echipați corespunzător. Încadrându-se în apropierea zonei turistice a lacului Drăgan, propunerea de construire a instalației tiroliene se integrează perfect în specificul zonei și va aduce un plus de atracție pentru turiști.

Înainte de votul final, arhitectul Vlad Negru a punctat că proiectul va deveni parte din istorie, fiind necesar un Plan Urbanistic Zonal pentru o simplă instalație de cablu. Totuși, arhitectul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a subliniat că nu este vorba despre un caz singular, existând precedente. Proiectul a primit aviz favorabil din partea membrilor CTATU Cluj. 

Comentarii Facebook